Πέμπτη 20 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Να ανακληθούν οι μεταθέσεις στον ΟΤΕ

«Μετακινούνται», επειδή διαμαρτυρήθηκαν για τους όρους υγιεινής  στη δουλιά τους. Ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ

Την ανάκληση των μεταθέσεων υπαλλήλων του ΟΤΕ, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, Αντώνης Σκυλλάκος και Ορέστης Κολοζώφ. Οι υπάλληλοι μετατέθηκαν επειδή «τόλμησαν» να διαμαρτυρηθούν, καθώς στο χώρο εργασίας τους δεν τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Σε Ερώτησή τους προς τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, οι βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρουν πως πρόσφατα στον ΟΤΕ αποφασίστηκε η ανακαίνιση της αίθουσας των Τηλεφωνικών Ανταποκρίσεων Εξωτερικού (161), όπως είχε γίνει παλιότερα και με την αίθουσα του Κέντρου Τηλεφωνικής εξυπηρέτησης (131).

Συνεχίζουν ότι το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση των εργαζομένων, γιατί θα έπρεπε να συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά, ενώ στο χώρο θα γίνονταν διάφορες εργασίες (ξυλουργικές, βαφές κτλ.). Διαμαρτυρήθηκαν επικαλούμενοι τις σχετικές διατάξεις υγιεινής και ασφάλειας και ζήτησαν την παρέμβαση του σωματείου τους, της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ.

Στην Ερώτηση τονίζεται ότι κατά την επίσκεψη των αρμόδιων συνδικαλιστών, του τεχνικού Ασφαλείας και του γιατρού Εργασίας του ΕΚΑ και του ΟΤΕ, στους χώρους «ανακαίνισης», διαπιστώθηκε ότι δεν τηρείται κανένας κανόνας υγιεινής και ασφαλείας από αυτούς που έχει ψηφίσει η Βουλή. Μετά από αυτό τα έργα σταμάτησαν.

Στις 19 Μάη ο προϊστάμενος του Τηλεφωνικού Κέντρου ανακοίνωσε γραπτώς ότι εννιά υπάλληλοι του Τηλεφωνικού Κέντρου Εξωτερικής Ανταπόκρισης μετατίθενται και πρέπει να παρουσιαστούν στη νέα τους θέση στις 22 Μάη.

«Ετσι, υπάλληλοι με πάνω από 20 χρόνια υπηρεσία, εκπαιδευμένοι για τη θέση τους, κατέχοντας όλα τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα - ξενόγλωσσο τμήμα - μετακινούνται ομαδικά, ενώ αιτήσεις άλλων υπαλλήλων του ίδιου τμήματος που ζητούν μετάθεση δεν ικανοποιούνται», σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και συμπληρώνουν ότι η ενέργεια αυτή είναι φανερό ότι έχει ως στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, δεδομένου ότι οι υπάλληλοι που μετατίθενται αποτελούν τον πυρήνα των υπαλλήλων που τόλμησαν να ζητήσουν να ενημερωθούν για τις εργασίες».

Τέλος ρωτούν τον υπουργό «αν θα παρέμβει προκειμένου να ανακληθούν οι μεταθέσεις και να προστατευτούν οι εργαζόμενοι από παρόμοιες αυθαίρετες ενέργειες που έχουν σαν στόχο την τρομοκράτησή τους». Και «αν προτίθεται να πάρει μέτρα για την εφαρμογή και τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας τόσο στη συγκεκριμένη υπηρεσία, όσο και γενικά στον ΟΤΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ