Πέμπτη 20 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ισχυροποιείται η καταστολή του Λιμενικού

Αλλαγές του θεσμικού πλαισίου, που διέπει το Λιμενικό Σώμα, με μπούσουλα την ενίσχυση του κατασταλτικού χαρακτήρα του, προωθεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Οπως ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου στους ναυτιλιακούς συντάκτες, ο κανονισμός του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος παραμένει ο ίδιος από το 1918, πρέπει να αλλάξει, προκειμένου να «ανταποκριθεί στα καθήκοντα που έχει αναλάβει η χώρα μας από τη Συνθήκη Σένγκεν».

Μάλιστα, διευκρίνισε ότι θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην ενίσχυση των ειδικών δυνάμεων του Σώματος... Για τις αλλαγές που προωθούνται, ήδη χτες το πρωί έγινε η πρώτη συνάντηση του Χρ. Παπουτσή με την Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με τις υπουργικές δηλώσεις, προωθείται και η δημιουργία Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος, η οποία θα ιδρυθεί στην Αλεξανδρούπολη. Η ανέγερση του κτιρίου θα γίνει δίπλα στο πανεπιστήμιο της πόλης. Ανέφερε δε ότι το Λιμενικό Σώμα θα ενισχυθεί και με νέα τεχνολογία και με νέες προσλήψεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ