Πέμπτη 20 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεν βρέθηκαν οι δύο του «ΣΟΚΑΤΑ »

Δύο αγνοούμενοι είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός της πτώσης του δικινητήριου αεροσκάφους τύπου «ΣΟΚΑΤΑ», που μετέφερε τέσσερις επιβάτες.

Το αεροσκάφος, είχε απογειωθεί προχτές στις 7.30 το απόγευμα από τη Σαντορίνη και στις 8.20 εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, όταν ο πιλότος του, Αρης Μαρκογιαννάκης, επιχείρησε υποχρεωτική προσθαλάσσωση 10 ναυτικά μίλια βόρεια από τα λιμάνι της Ηρακλείου της Κρήτης. Ο Α. Μαρκογιαννάκης λίγα λεπτά πριν την πτώση είχε μιλήσει με το θάλαμο του αεροδρομίου του Ηρακλείου, αναφέροντας βλάβη στον αριστερό κινητήρα.

Οι δύο από τους τέσσερις επιβαίνοντες η Στέλλα Βουζιανάκη και ο Ιωάννης Βιστάκης, ο οποίος φέρει τραύματα στο κεφάλι, εντοπίστηκαν προχτές στις 11 το βράδυ και παραλήφθηκαν από το θαλαμηγό σκάφος «ΓΑΛΗΝΗ».

Μέχρι και χτες το βράδυ οι έρευνες των σωστικών συνεργείων παρέμεναν άκαρπες για τον εντοπισμό των δύο άλλων επιβατών του πιλότου και της Πελαγίας Σαχίνη, αλλά και του αεροσκάφους. Τις έρευνες συντονίζει το Κέντρο Ερευνας Συντονισμού και Διάσωσης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας το οποίο από προχτές έχει τεθεί σε κινητοποίηση. Στις έρευνες συμμετέχουν σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, το ρυμουλκό «Λινοπεράματα» και παραπλέοντα πλοία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ