Κυριακή 18 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Και νέα αστυνομική εισβολή σε πανεπιστήμιο

ΣΕΟΥΛ.-

Χιλιάδες άνδρες της Αστυνομίας της Νότιας Κορέας εισέβαλαν στο Πανεπιστήμιο Γιονσέι της Σεούλ χτες, για τέταρτη συνεχή μέρα. Οι δυνάμεις ασφαλείας επιχείρησαν να διαλύσουν βίαια, με χρήση ροπάλων και δακρυγόνων, τους φοιτητές, οι οποίοι διαδηλώνουν τις τελευταίες μέρες για την ενοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 1.500 φοιτητές, σε 19 από τους οποίους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Η κατάσταση παραμένει πάντως τεταμένη στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, ενώ οι φοιτητές απειλούν να ανατινάξουν τα δύο κτίρια του πανεπιστημίου που έχουν καταλάβει, αν η Αστυνομία επιχειρήσει να προβεί σε μαζικές συλλήψεις.

Οι δικαστικές αρχές δείχνουν να έχουν την πρόθεση, εκτός από το να καταστείλουν τις βίαιες διαδηλώσεις των φοιτητών, να τιμωρήσουν τους ηγέτες τους, βάσει ενός ιδιαίτερα σκληρού νόμου που είχε δημιουργηθεί ειδικά για τους "συμπαθούντες τους κομμουνιστές" (!) στη χώρα, μετά το 1950.

Αρκετοί φοιτητές υποσχέθηκαν χτες ότι θα εγκατέλειπαν ειρηνικά τα κτίρια του πανεπιστημίου, αν η Αστυνομία εγγυάτο την ασφάλειά τους, αλλά ένα τέτοιο ενδεχόμενο δε φαίνεται πιθανό...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ