Πέμπτη 22 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Συνάντηση Κληρίδη - Φεϊσέλ

Σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης πρόκειται να συναντηθεί με τον ειδικό αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ Γουστάβ Φεϊσέλ για να του επιδώσει την απάντηση της ελληνοκυπριακής πλευράς στην πρόταση του Μπούτρος Γκάλι για συνάντηση Κληρίδη - Ντενκτάς και έκδοση κοινής δήλωσης για εκτόνωση της κατάστασης.

Οπως είναι γνωστό το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου απέρριψε ομόφωνα την πρόταση Γκάλι για τη συνάντηση αλλά δεν κατέληξε σε συγκεκριμένη απόφαση σχετικά με την έκδοση κοινής δήλωσης. Για το θέμα αυτό τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου άφησαν περιθώρια ελιγμών στον Πρόεδρο Κληρίδη, ενώ στη συνεδρίαση κατατέθηκαν εναλλακτικές προτάσεις.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Δ. Χριστόφιας, δήλωσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να βρει την κοινή συνισταμένη χειρισμού των πραγμάτων ώστε να μη δοθεί η εντύπωση ότι εμφανίζεται αρνητική στις προσπάθειες εκτόνωσης της κατάστασης μετά τα τραγικά γεγονότα της Δερύνειας.

Ο Δ. Χριστόφιας ανέφερε επίσης ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δέχεται συνεχείς πιέσεις από τα Ηνωμένα Εθνη και ιδιαίτερα από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία για αποδοχή της πρότασης για συνάντηση του Προέδρου Κληρίδη με τον Ραούφ Ντενκτάς.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επανέλαβε τη θέση ότι είναι άκαιρο να πραγματοποιηθεί στο παρόν στάδιο συνάντηση Κληρίδη - Ντενκτάς επισημαίνοντας ότι μια τέτοια ενέργεια θα ερχόταν σε αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα.

Εκκληση για απευθείας συνομιλίες Τουρκίας - Ελλάδας για το Κυπριακό με στόχο την οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης, απηύθυνε χτες η Αγκυρα. Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει την πεποίθηση ότι δεν μπορεί να αναμένεται οποιαδήποτε κατανόηση μεταξύ των δυο πλευρών στην Κύπρο αν δεν υπάρξει διάλογος μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ