Παρασκευή 30 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Καταδικάστε τους, ενισχύστε το ΚΚΕ!

Περιοδεία, χτες, στην "Ολυμπιακή Αεροπορία"

Οι εργαζόμενοι έχουν υποχρέωση να καταδικάσουν απερίφραστα το δικομματισμό σε όλες τις εκφράσεις του. Να καταδικάσουν αυτούς που ψήφισαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και το πρόγραμμα "σύγκλισης", αυτούς που λένε ότι φταίνε οι εργαζόμενοι για τα προβλήματα στις ΔΕΚΟ και τους παρουσιάζουν ως προνομιούχους. Η φυγή ψήφων από τα κόμματα του δικομματισμού πρέπει να είναι μαζική, αλλά πρέπει και να πάει στη σωστή θέση. Κι αυτή είναι η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ. Εχουμε δικαίωμα να ζητάμε αυτή την ενίσχυση ως η μόνη - αυτή τη στιγμή - δύναμη, όχι μόνο αντίστασης αλλά και αντεπίθεσης για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.

Το συμπέρασμα έβγαινε αβίαστα χτες στη διάρκεια μιας μεγάλης συζήτησης που είχε η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,με εργαζόμενους στην Οικονομική Διεύθυνση της "Ολυμπιακής Αεροπορίας".Μια συζήτηση, στο κέντρο της οποίας βρέθηκαν τόσο τα οξυμένα εργασιακά προβλήματα του χώρου όσο και το κεντρικό - από τη σκοπιά των εργαζομένων - πολιτικό πρόβλημα των ημερών, το ποιος, δηλαδή, θα είναι ο δρόμος που θα σηματοδοτηθεί από το αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης.

"Η λύση στα προβλήματα θα κριθεί τόσο από το δυνάμωμα των ουσιαστικών αγώνων που πρέπει να κάνετε, όσο και από την ψήφο σας" τόνισε η Αλ. Παπαρήγα, στην αρχή ακόμα της συζήτησης. Μέχρι τώρα, συνέχισε, είναι πολλοί αυτοί που φτάνουν στην κάλπη έχοντας στο μυαλό και την καρδιά τους μια διαμαρτυρία για όσα συμβαίνουν, αλλά τελικά ρίχνουν ψήφο υπέρ των υπευθύνων για αυτή την κατάσταση. Πρέπει να το πούμε: Στην κάλπη δε μετράει το τι σκέφτεσαι, αλλά το ποιος κερδίζει από την ψήφο σου. Ειδικά σήμερα, θέλουμε να προειδοποιήσουμε ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, να κερδίζουν από τη λαϊκή ψήφο τα κόμματα του δικομματισμού, τα μέτρα που θα παρθούν στις 23 Σεπτέμβρη θα είναι τέτοια που θα πληρώνουν και τα εγγόνια μας. Κι όταν αυτό συμβεί θα χρειαστούν πολύ περισσότερες θυσίες για να ανατραπεί.

Εγκαιρα προειδοποιήσαμε
"Το ΚΚΕ, είπε η ΓΓ του Κόμματος σε άλλο σημείο της συζήτησης, προειδοποίησε έγκαιρα για όσα συμβαίνουν σήμερα σαν αποτέλεσμα της υιοθέτησης από τις άλλες δυνάμεις του δόγματος για "ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων και εμπορευμάτων" που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ελεύθερη κίνηση της φτώχειας και της λιτότητας. Το ΚΚΕ ζητά να το ενισχύσετε και εκλογικά δίνοντας έτσι δύναμη και στο λαϊκό κίνημα, αλλά και για να βοηθήσει αυτή η ενίσχυση στο να απελευθερωθούν δυνάμεις που θα αγωνιστούν. Να απεγκλωβιστούν ριζοσπαστικές δυνάμεις, που σήμερα παραμένουν εγκλωβισμένες σε άλλα κόμματα μέσα σε ένα κλίμα συναίνεσης. Πιστεύουμε ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα αρχίσουν πολιτικές διεργασίες. Ενας μέρος του κόσμου κινδυνεύει να βρεθεί εγκλωβισμένο για ένα διάστημα στα διάφορα "κεντροαριστερά" σχήματα, κι αυτό το διάστημα θα αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση που θα σπεύσει στη βάση αυτής της συναίνεσης να πάρει πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα. Ενα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ την επομένη των εκλογών θα συμβάλλει στο να υπάρχει αντίσταση, θα βοηθήσει στην κινητοποίηση αγωνιστικών δυνάμεων. Ενδεχόμενα να εμφανιστούν και νέα πολιτικά σχήματα. Μπορεί ακόμα να προκύψει το ενδεχόμενο το ΚΚΕ μαζί με άλλες δυνάμεις να κτίζουν τον άλλο πόλο, τον πόλο της αντεπίθεσης. Αυτό είναι ρεαλιστικό. Αντιπαλέψαμε μέχρι τώρα τη μοιρολατρία και την ευκολοπιστία, τα όπλα της "κεντροαριστεράς". Πιστεύουμε ότι πολλά μπορούν ακόμα να γίνουν. Αγωνιζόμενοι θα αποφασίσουμε τα όποια βήματα, όχι υποταγμένοι!".

Είμαστε αισιόδοξοι, κατέληξε η Αλ. Παπαρήγα, ότι το ΚΚΕ θα βγει ενισχυμένο από την εκλογική μάχη. Αυτό για το οποίο ανησυχούμε είναι το πόσο έγκαιρα θα εκφραστεί η αφύπνιση του λαού. Να μην τρέχουμε εκ των υστέρων. Μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι θα είμαστε μία αντιπολίτευση που "θα αλλάξουμε τα φώτα" στην όποια κυβέρνηση προκύψει. Χρειαζόμαστε γι' αυτό και τη δική σας ενίσχυση. Μην αφήσετε να σας πάρουν την ψήφο, για να σας λένε αύριο ότι συναινείτε στα μέτρα που αυτοί θα παίρνουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ