Παρασκευή 30 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πόροι υπάρχουν...

Στη διάρκεια της περιοδείας και με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται αυτές τις μέρες για τα ζητήματα της ανάπτυξης, με δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους, η Αλ. Παπαρήγα τόνισε:

Πρώτο: Εμείς προ πολλού και για άλλη μια φορά λέμε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν τεράστιοι πόροι και μέσα για ανάπτυξη. Μόνο που αυτοί οι πόροι βρίσκονται κάτω από τον απόλυτο έλεγχο των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων, των πολυεθνικών και δε διατίθενται για παραγωγικούς σκοπούς, για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων.

Τεράστια κεφάλαια φεύγουν από την Ελλάδα και τοποθετούνται στο εξωτερικό, εκεί που συμφέρει τους κεφαλαιοκράτες, είτε σε παραγωγικές, είτε σε κερδοσκοπικές επιχειρήσεις. Κλείνουν οι επιχειρηματίες τις κερδοφόρες επιχειρήσεις και τοποθετούν τα λεφτά τους εκεί που υπάρχει πιο φτηνή εργατική δύναμη.

Δεύτερο: Εννιά αναπτυξιακοί νόμοι έχουν εκπονηθεί στην Ελλάδα και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ και αυτοί δίνουν προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο, τα οποία οδηγούν στη διαρροή και διαφυγή κεφαλαίων και κερδών.

Τρίτο: Στην Ελλάδα έρχονται χρήματα πολλά, υπάρχει μεγάλη εισροή, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, μόνο που τα κεφάλαια αυτά τοποθετούνται σε αντιπαραγωγικούς σκοπούς. Γίνεται εξαγορά γης, τοποθετούνται για δραστηριότητες που έρχονται σε σύγκρουση με την παραγωγική ανάπτυξη της χώρας. Να προσθέσω και το γνωστό: η μεγάλη φοροδιαφυγή.

Υπάρχουν, λοιπόν, πόροι στην Ελλάδα. Να σταματήσει αυτή η συζήτηση από τους διαχειριστές των συμφερόντων της κεφαλαιοκρατίας και των πολυεθνικών στην Ελλάδα. Αμα είσαι "υπάλληλος" των πολυεθνικών, τότε ποτέ δε θα βρίσκεις χρήματα για ανάπτυξη και για βελτίωση της ζωής των εργαζομένων.

Πρέπει όμως να πω - και δεν το λέμε προεκλογικά, το λέγαμε και πριν - δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχει ευρύτερη πολιτική συναίνεση και από τα άλλα μικρότερα κόμματα. Υιοθετούν στα λόγια μία αναπτυξιακή πολιτική και δεν υιοθετούν τη σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα. Σύγκρουση με το μονοπωλιακό και το πολυεθνικό κεφάλαιο. Αλλιώς, όταν το πολυεθνικό κεφάλαιο έχει προνόμια στα χέρια του, τότε πραγματικά αφαιρούνται πόροι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με βάση τα «ευρά» ή τις λαϊκές ανάγκες; (2010-09-05 00:00:00.0)
Ο... εκπρόσωπος του κεφαλαίου (2003-05-10 00:00:00.0)
Διαστάσεις θεομηνίας παίρνει η συρρίκνωση (1998-01-29 00:00:00.0)
Η βαρβαρότητα των πολυεθνικών (1996-09-24 00:00:00.0)
Η "Good Year", οι "ιπποκόμοι" της και η αλήθεια (1996-07-30 00:00:00.0)
KKE (1996-01-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ