Σάββατο 10 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΡ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ
Ο... εκπρόσωπος του κεφαλαίου

Το ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει μετατρέψει τη χώρα σε παράδεισο κερδοφορίας και αυθαιρεσίας, για το μεγάλο κεφάλαιο, είναι γνωστό, αυτό όμως δεν εμπόδισε χτες τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρ. Πρωτόπαππα να το επανεπιβεβαιώσει. Την «πάσα» για μια εκτενή καταγραφή των προνομίων που παραχωρούνται στο μεγάλο κεφάλαιο, του την έδωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδ. Κυριακόπουλος, ο οποίος προχτές αξίωσε νέα προνόμια με πρόσχημα τη συγκράτηση της ανεργίας και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

Χτες ο Χρ. Πρωτόπαππας είχε την ευκαιρία να διαφημίσει απολογούμενος στο μεγάλο κεφάλαιο τα αποτελέσματα της αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής. Σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αύξησης της ανεργίας, υπενθύμισε κατά προκλητικό τρόπο το τι κέρδισε η άρχουσα τάξη το τελευταίο διάστημα.

Υπενθύμισε λοιπόν για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση στηρίζει το μεγάλο κεφάλαιο, ότι: «Το επενδυτικό τοπίο στη χώρα μας είναι ελκυστικό για ξένους επενδυτές, διότι προσφέρει ιδιαίτερα αυξημένα κίνητρα, αλλά και διότι αλλάζουν όλες οι υποδομές, εκσυγχρονίζονται. Τα προβλήματα με τη γραφειοκρατία αντιμετωπίζονται. Ολα τα υπουργεία έχουν καταβάλει σημαντικές προσπάθειες με τη συντονιστική κατεύθυνση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και του υπουργείου Ανάπτυξης. Υλοποιούνται όλα τα προγράμματα του Γ΄ ΚΠΣ. Εχουμε κοινωνική ομαλότητα στην Ελλάδα. Δεν έχουμε μεγάλες εργασιακές συγκρούσεις και οξύνσεις. Υπάρχει ένα λυμένο ασφαλιστικό, υπάρχουν εργασιακοί νόμοι που παρέχουν ρυθμίσεις σύγχρονες και ευέλικτες σε όλους τους τομείς. Η Ελλάδα έχει σταθερό πολιτικό σύστημα. Προσφέρεται, λοιπόν, κατ' εξοχήν και για ξένες, αλλά και για εσωτερικές επενδύσεις».

«Πιστεύω - συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι (και τα πολιτικά κόμματα και οι σημαντικοί κοινωνικοί φορείς, όπως ο ΣΕΒ) και να προχωρήσουμε σ' αυτή την κατεύθυνση. Βεβαίως, κάθε φορά, το νομοθετικό πλαίσιο πρέπει να αντιστοιχεί και στις προσαρμογές που η ίδια η ζωή δημιουργεί. Αλλά, έχουμε ένα σύγχρονο εργασιακό πλαίσιο στην Ελλάδα. Το υπουργείο Εργασίας και προσωπικά ο κ. Ρέππας, κάθε φορά, λαμβάνει τα μέτρα, μέσα από ένα έντονο και ενδελεχή κοινωνικό διάλογο, ώστε να κάνει όλες τις αναγκαίες κινήσεις, που χρειάζονται, για την προσαρμογή αυτού του πλαισίου. Δε χρειάζεται να το δραματοποιούμε. Υπάρχει ανοιχτή σχέση μεταξύ υπουργείου Εργασίας, ΣΕΒ και ΓΣΕΕ και των άλλων κοινωνικών οργανώσεων, που μόνιμα εξετάζουν, συζητούν όλα τα ζητήματα που συνδέονται με το εργασιακό πλαίσιο. Οπου χρειάζεται να γίνουν, να είστε βέβαιοι ότι ο κοινωνικός διάλογος θα έχει τη δική του απόδοση»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ