Σάββατο 10 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ «ΣΙΣΣΕΡ» - ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ
Υπόθεση όλων των εργαζομένων

Ανακοίνωση της ΚΟΑ του ΚΚΕ

Την ολόπλευρη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της «ΣΙΣΣΕΡ - ΠΑΛΚΟ» εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ, καλώντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους, το λαό της Αθήνας να βρεθούν αγωνιστικά στο πλευρό τους, υπερασπίζοντας το δικαίωμά τους στη δουλιά.

Η ΚΟΑ εκτιμά πως το κλείσιμο της ΣΙΣΣΕΡ σηματοδοτεί μια γενικότερη επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη και τα δικαιώματά της. «Αυτό άλλωστε - υπογραμμίζει - εκφράζουν και οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ ότι "το σωστό μοντέλο ανάπτυξης είναι οι ελληνικές επιχειρήσεις να μεταφέρονται σε χώρες όπου το εργατικό κόστος είναι πολύ χαμηλότερο"».

Στην ίδια κατεύθυνση - συνεχίζει η ανακοίνωση - κινείται και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ κάνοντας θεό την «ανταγωνιστικότητα».

Η ΚΟΑ, απευθυνόμενη στους εργαζόμενους συνολικά, τονίζει με έμφαση πως «δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αναμονής», καλεί την εργατική τάξη να παλέψει να μην κλείσει η «ΣΙΣΣΕΡ» και να μη γίνει καμία απόλυση όχι μόνο από τη συγκεκριμένη επιχείρηση, αλλά και σε όλες τις άλλες επιχειρήσεις.

Τους καλεί ακόμα να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα, αφού όπως σημειώνει: «Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, αν στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος δεν κυριαρχούσαν οι δυνάμεις των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ που στηρίζουν την ΕΕ και την "ανταγωνιστικότητα", που προωθούν κυβέρνηση και εργοδότες».

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται και οι ευθύνες της πλειοψηφίας της διοίκησης του εργοστασιακού σωματείου που πρόσκειται στο ΣΥΝ και που «όλα αυτά τα χρόνια ενώ ήξεραν ότι μεθοδεύεται το κλείσιμο της "ΣΙΣΣΕΡ" αντί να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων ενάντια στην εργοδοσία - ΕΕ και την κυβέρνηση, καλλιεργούσαν τον εφησυχασμό και τη μοιρολατρία».

Συνεχίζοντας, η ΚΟΑ σημειώνει πως «ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ ψήφισαν το Μάαστριχτ, που επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και άνοιξαν το δρόμο για να μεταφέρονται επιχειρήσεις στα Βαλκάνια και σε όλο τον κόσμο» και καταγγέλλει «την αντιλαϊκή πολιτική των δυνάμεων της ευρωυποταγής και της ΕΕ».

«Δεν ανεχόμαστε - τονίζει - οι πολυεθνικές και οι εργοδότες να τσεπώνουν επιδοτήσεις για να μεταναστεύουν και να ρίχνουν στην ανεργία χιλιάδες εργατών. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Δεν ανεχόμαστε τις δηλώσεις της πολυεθνικής "ΣΙΣΣΕΡ" που λένε ότι μεταναστεύει στην Ασία και τη Βαλκανική γιατί εκεί το μεροκάματο είναι φτηνότερο 75%. Είμαστε άνθρωποι. Δε θα γίνουμε υποζύγια των πολυεθνικών. Καλούμε το σύνολο των εργαζομένων να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Ταξική ενότητα, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, είναι η δύναμή μας».

«Σας καλούμε - συνεχίζει η ανακοίνωση - να ενισχύσουμε τον ταξικό πόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ). Να ανοίξουμε νέα πορεία.

Τα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ των πολυεθνικών είναι απαραίτητο να αποδυναμωθούν. Να αλλάξει ο συσχετισμός σε πολιτικό επίπεδο με την ενίσχυση του ΚΚΕ, που προωθεί τη δημιουργία του λαϊκού μετώπου, δηλαδή τη συμμαχία των εργατών, των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων της πόλης και του χωριού. Για να χαράξουμε μια νικηφόρα πορεία ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και των απολύσεων.

Μόνο έτσι μπορούμε να μπλοκάρουμε την εκμετάλλευση, τη φτώχεια, την ανεργία, τη λιτότητα, το κλείσιμο των επιχειρήσεων.

Μόνο μ' αυτό τον τρόπο μπορούν να παίρνονται μέτρα όσο υπάρχουν άνεργοι για να επιβιώνουν.

Μ' αυτή την πρόταση του ΚΚΕ σας καλούμε να συσπειρωθούμε, να δυναμώσουμε την ταξική πάλη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ