Σάββατο 10 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο πλευρό των εργατριών της «Σίσσερ»

Οργή, αγανάκτηση, αλλά και απόφαση για μία διαρκώς εκφρασμένη αλληλεγγύη και συμπαράσταση, καταγράφεται στις ανακοινώσεις που εκδίδουν Ομοσπονδίες, σωματεία και φορείς, για τις 500 εργάτριες της «Σίσσερ», που η εργοδοσία πετάει στο δρόμο μετά την ανακοίνωσή της για κλείσιμο του εργοστασίου.

Πιο συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, με ανακοίνωσή της, αφού εκφράζει την αλληλεγγύη της στις εργαζόμενες της «Σίσσερ», τονίζει ότι οι εργαζόμενοι, παρά τις επιμέρους διαφορές που έχουν λόγω της διαφορετικής θέσης στην παραγωγή, πρέπει να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια σε αυτή την πολιτική που γεννάει ανεργία, φτώχεια και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για άσκηση μιας άλλης πολιτικής προς όφελος των εργαζομένων και των μικρών ΕΒΕ.

«Οι εργαζόμενοι της "Σίσσερ" αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την υπόθεση του δικαιώματος στην εργασία στα χέρια τους. Πρέπει να πάρουν στα χέρια τους το σήμερα και το αύριο της ζωής των ίδιων και των παιδιών τους. Να γυρίσουν την πλάτη σ' όλους αυτούς που προσπαθούν να τους πείσουν λέγοντας ότι "τι να κάνουμε έτσι είναι οι επιχειρήσεις, έτσι λειτουργούν" ή "μη μιλάτε, μην κάνετε θόρυβο γιατί θα βρούμε άλλες λύσεις κάπως να τα βολέψουμε", ή να κάνουμε σαμποτάζ στα προϊόντα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας δηλώνει ότι είναι στο πλευρό των υπό απόλυση εργαζομένων στη «Σίσσερ» και μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η εργατική τάξη πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο μόνος δρόμος για να ανατραπεί αυτή η πολιτική, είναι η αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων, τόσο σε συνδικαλιστικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο».

Να βγάλουν τα ανάλογα πολιτικά συμπεράσματα για την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ, που ψήφισαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, καλεί τους εργαζόμενους η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων και τονίζει ότι η εργατική τάξη της χώρας δεν έχει να κερδίσει τίποτα από αυτήν την πολιτική. Πρέπει να παλέψει για το δικό της μέτωπο, για μια άλλη εξουσία με λαϊκή οικονομία.

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καταγγέλλει ότι οι 500 εργάτριες της «Σίσσερ», μαζί με τις οικογένειές τους, «πληρώνουν τις αντεργατικές αναδιαρθρώσεις, τις κυβερνητικές επιλογές και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές υποσχέσεις».

Ανάλογες ανακοινώσεις εξέδωσαν οι διοικήσεις του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ από κοινού με το επιχειρησιακό Σωματείο «Κωνσταντακάτος» και το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ