Σάββατο 10 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Εξαφανίστηκε ο δουλέμπορας

Αναβλήθηκε η δίκη που έστησε το εφοπλιστικό κύκλωμα σε βάρος του προέδρου του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ Γ. Μανουσογιαννάκη

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που εκδηλώθηκε από τους ναυτεργάτες και συνολικά τους εργαζόμενους του Πειραιά, ο δουλέμπορας ναυτιλιακός πράκτορας Γ. Κωνσταντινίδης δεν τόλμησε να πατήσει χτες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, το οποίο είχε «στηθεί» για να δικάσει το συνδικαλιστή «τρομοκράτη». Τον Γιάννη Μανουσογιαννάκη, στέλεχος του ΚΚΕ, πρόεδρο της Ενωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και από τους πρωτοπόρους αγωνιστές συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, επειδή προστάτευσε συναδέλφους του από το δουλεμπορικό κύκλωμα. Ο συνδικαλιστής σύρθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μετά από μήνυση με χαλκευμένες κατηγορίες, που κατέθεσε σε βάρος του ο πράκτορας Γ. Κωνσταντινίδης, ο οποίος αποδεδειγμένα τα «παίρνει» από τους ναυτεργάτες, η παράνομη δράση του στην Ακτή Μιαούλη έχει καταγγελθεί στις διωκτικές και δικαστικές αρχές εδώ και χρόνια, όμως ουδέποτε τον έχει αγγίξει το χέρι του νόμου... Η απουσία του μηνυτή είχε ως αποτέλεσμα η δίκη να αναβληθεί για τις 20 Γενάρη 2004.

Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή σε καμία περίπτωση δεν απαλλάσσει την κυβέρνηση. Αντίθετα, τα στοιχεία δείχνουν ότι βρίσκεται σε εφαρμογή ένα αισχρό σχέδιο ποινικοποίησης των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης, για το «μάντρωμα» συνδικαλιστών στον Πειραιά, συνολικά για την εξόντωση του πιο συνεπούς, ταξικού κομματιού του συνδικαλιστικού κινήματος στο λιμάνι. Για την υλοποίηση του σχεδίου έχουν επιστρατευτεί, εκτός από τους δουλεμπόρους της Ακτής Μιαούλη, συνδικαλιστές υποχείρια και ό,τι άλλο διαθέτει η κυβερνητική φαρέτρα. Ετσι στις 13 Ιούνη στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν άλλοι τρεις πρωτοπόροι συνδικαλιστές, μετά από μήνυση με ανάλογα κατασκευασμένες κατηγορίες που κατέθεσε σε βάρος τους ο πράκτορας Αντώνης Χαλδαίος, ο οποίος να σημειωθεί ότι μαζί με άλλους 8 του σιναφιού του έχει καταδικαστεί σε 12μηνη φυλάκιση για δουλεμπορία! Ακόμα εκκρεμούν δίκες σε βάρος αγωνιστών συνδικαλιστών, από μηνύσεις που έχουν καταθέσει σε βάρος τους εγκάθετοι της κυβέρνησης και των εφοπλιστών στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και έπεται συνέχεια...

Αλλωστε, επιπλέον απόδειξη των... άνωθεν εντολών που έχουν λάβει οι διωκτικές και δικαστικές αρχές αποτελεί ότι ο Γ. Μανουσογιαννάκης διώκεται, παρά το γεγονός ότι ο μοναδικός μάρτυρας του πράκτορα, ο ναυτεργάτης Γιώργος Καβαλιέρης, στην κατ' αντιπαράσταση με τον Γ. Κωνσταντινίδη ένορκη εξέτασή του, όχι μόνο διέψευσε τις κατηγορίες του πράκτορα σε βάρος του Μανουσογιαννάκη, αλλά είπε ότι ο πράκτορας του είχε υποσχεθεί δουλιά σε πλοίο του Παναγόπουλου, προκειμένου να ψευδομαρτυρήσει εναντίον του συνδικαλιστή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναβλήθηκε η δίκη του Γ. Μανουσογιαννάκη (2004-01-21 00:00:00.0)
Η Δικαιοσύνη των εφοπλιστών ενάντια στους ναυτεργάτες (2003-05-08 00:00:00.0)
Δεν περνά η τρομοκρατία (2001-09-19 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι θα διαλύσουν τις «στημένες» κατηγορίες (2001-05-30 00:00:00.0)
Η τρομοκρατία δε θα περάσει (2001-05-25 00:00:00.0)
Οργανωμένο σχέδιο καταστολής του (2001-04-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ