Παρασκευή 25 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Κοινή ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων Πειραιά, που υπογράφεται και από τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

Με κοινή τους ανακοίνωση τα σωματεία καταγγέλλουν την κλιμάκωση της τρομοκρατικής πολιτικής δίωξης της κυβέρνησης ενάντια στον πρόεδρο του «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Γιάννη Μανουσογιαννάκη, με την απόρριψη κατά πλειοψηφία από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά της προσφυγής ενάντια στους απαράδεκτους τρομοκρατικούς περιοριστικούς όρους που έχουν επιβληθεί από τον εισαγγελέα και τον ανακριτή, μετά τη μήνυση του γνωστού δουλέμπορου, πρώην λιμενικού, Ιωάννη Κωνσταντινίδη εναντίον του Γ. Μανουσογιαννάκη με ψευδέστατες κατηγορίες.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνουν, «η εξέλιξη αυτή έρχεται την ίδια χρονική περίοδο που πραγματοποιούνται μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις, οι εργαζόμενοι σύσσωμοι έχουν ξεσηκωθεί και παλεύουν για τη σωτηρία της Κοινωνικής Ασφάλισης κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης. Συνδέονται άμεσα και αποτελούν συνέχεια της εντεινόμενης εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας με την κατάθεση στη Βουλή του "τρομονόμου" αλλά και τις επιθέσεις αστυνομικών δυνάμεων ενάντια σε απεργούς στη Θεσσαλονίκη, φιλειρηνιστές διαδηλωτές στη Λάρισα και τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Τάκη Τσιόγκα, την αναίτια σύλληψη πολιτών στο κέντρο της Αθήνας και τον εξευτελισμό τους ξεγυμνώνοντάς τους δημόσια!!! Τα περιστατικά αυτά αλλά και εκατοντάδες άλλα δεν είναι μεμονωμένα αλλά εντάσσονται στο γενικότερο σχεδιασμό της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό, προκειμένου να αναχαιτίσει τους αγώνες τους και να εφαρμόσει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της.

Η ενοχοποίηση και η δίωξη του συνδικαλιστικού δικαιώματος να παρεμβαίνει το συνδικαλιστικό κίνημα σε "ιδιωτικές διαφορές" που έχουν οι εργαζόμενοι με εργοδότες δείχνει το στόχο, που δεν είναι άλλος από το ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα, ο περιορισμός των συνδικαλιστικών ελευθεριών και η τρομοκράτηση των συνδικαλιστών.

Τα σωματεία μας καταδικάζουν την τρομοκρατία της κυβέρνησης και των διωκτικών αρχών και καλούν το εργατικό λαϊκό κίνημα σε συντονισμένο αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Απαιτούν από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να σταματήσουν αμέσως τις τρομοκρατικές επιθέσεις και την εξαφάνιση των περιοριστικών όρων.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ