Παρασκευή 25 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ
Επιμένουμε στο λαϊκό πολιτισμό

Ανακοίνωση της Πολιτιστικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ

Αύριο Σάββατο, στην Αθήνα (11 το πρωί στην ΑΣΟΕΕ), τη Θεσσαλονίκη (Φυσικομαθηματική σχολή) και τα Γιάννενα (πάρκο στα Λιθαρίτσια), θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις νέων δημιουργών και ερασιτεχνικών σχημάτων που διοργανώνει η ΚΝΕ, στο πλαίσιο του 27ου Φεστιβάλ της Οργάνωσης. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που συνδέεται με το μεγαλύτερο νεανικό, πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός και στόχο έχει την πιο ενεργητική συμμετοχή των νέων καλλιτεχνών σ' αυτό, με τη φαντασία και τις προτάσεις τους.

Με αφορμή την έναρξη της προετοιμασίας του 27ου Φεστιβάλ και τις συναντήσεις των νέων δημιουργών, η Πολιτιστική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Το 27ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" ξεκινά τις πρωτοβουλίες του για το φετινό καλοκαιρινό ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα.

Ανοίγουμε το Φεστιβάλ μας με την πραγματοποίηση συνάντησης με νέους καλλιτέχνες για να συζητήσουμε μαζί την αναβάθμιση της πολιτιστικής διάστασης του Φεστιβάλ, την ενίσχυση των πρωτοβουλιών και των εκδηλώσεών του με τις σκέψεις και τις ιδέες των νέων καλλιτεχνών. Να συζητήσουμε για τα ζητήματα της τέχνης και του πολιτισμού, ν' ανοίξουμε το δρόμο μιας πιο ουσιαστικής και αποτελεσματικής συνεργασίας μας για την υπεράσπιση του λαϊκού πολιτισμού μας.

To Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" παραμένει σταθερά ένας σημαντικός πολιτικός και πολιτιστικός θεσμός με χιλιάδες νέους να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του κάθε χρόνο.

H ΚΝΕ συνεχίζει με το Φεστιβάλ στον ίδιο δρόμο, επιδιώκοντας να προβάλλει με τις εκδηλώσεις του τις έγνοιες, τις αναζητήσεις και τα δικαιώματα της νεολαίας και του λαού για μια ζωή πιο όμορφη και δημιουργική, καλύτερη από τη σημερινή βαρβαρότητα του καπιταλισμού που βιώνουμε.

Συζητάμε και προβάλλουμε την πρότασή μας στο μέτωπο του πολιτισμού, διεκδικούμε την προβολή του προοδευτικού καλλιτεχνικού έργου και εκείνων των πολιτιστικών στοιχείων που η αστική τάξη έντεχνα διαστρεβλώνει ή καταχωνιάζει με την ένταση της εμπορευματοποίησης της τέχνης.

Θέλουμε τη ζωντανή και ενεργητική συμμετοχή των νέων στις εκδηλώσεις, την ανάδειξη της ανάγκης για ερασιτεχνική συλλογική έκφραση, δραστηριότητα και δημιουργία, τη σύνδεση αυτής της συλλογικότητας με το νεολαιίστικο κίνημα, τους φορείς και τους στόχους του.

Συμβάλλουμε ώστε να ενισχύονται τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Φεστιβάλ να διατηρεί την αίγλη του στη νεολαία και να συγκεντρώνει τις προσπάθειες υπονόμευσής του. Γιατί είναι σταθερή η επιμονή να αρνείται τις κυρίαρχες επιλογές των πολυεθνικών, της μόδας και των ΜΜΕ. Δεν κοροϊδεύει τα μάτια, τ' αυτιά, το νου και την καρδιά του νέου επισκέπτη με εύπεπτα πολιτιστικά προϊόντα. Επιμένει στην προσπάθεια να προβληματίσει, να αναδείξει το λαϊκό πολιτισμό και τις αξίες του, να παραδειγματίσει για το ρόλο της τέχνης και του καλλιτέχνη και τη δυναμική τους όταν δημιουργούν και ταυτίζονται με το λαό και τη νεολαία, τις ανάγκες και τις ανησυχίες τους, τους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους, αξιοποιώντας την τέχνη σαν ένα από τα όπλα της ταξικής πάλης.

Ξεκινάμε το 27ο Φεστιβάλ με τις συναντήσεις νέων καλλιτεχνών που θα πραγματοποιηθούν σε αρκετές πόλεις. Στις 26 Μάη στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στα Γιάννενα είναι η αρχή και θα συνεχίσουμε στη Λάρισα, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο, στην Κέρκυρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ