Παρασκευή 25 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Στα όπλα» οι φιλειρηνιστές στη Β. Ελλάδα

Από την πρόσφατη πορεία Ειρήνης στη Θεσσαλονίκη

Avaton

Από την πρόσφατη πορεία Ειρήνης στη Θεσσαλονίκη
Με πορείες, συγκεντρώσεις και μια σειρά άλλες εκδηλώσεις συνεχίζονται και αυτή τη βδομάδα οι αντιπολεμικές κινητοποιήσεις με τη συμμετοχή πολλών μαζικών φορέων σε Μακεδονία και Θράκη.

- Στις Σέρρες θα γίνει πορεία Ειρήνης αύριο Σάββατο με διοργανωτές την Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Ν. Σερρών και το Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών που γίνεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Μάης 2001, μήνας αντιιμπεριαλιστικής δράσης». Η πορεία θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. από την πύλη του στρατοπέδου «Εμμ. Παππάς» με κατάληξη την πλατεία Ελευθερίας όπου θα πραγματοποιηθεί αντιπολεμική συγκέντρωση.

- Μεγάλη αντιπολεμική εκδήλωση πραγματοποιείται την Κυριακή 27 Μάη στην Ξάνθη που οργανώνουν όλες οι Επιτροπές Ειρήνης και άλλοι φορείς των πόλεων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι φίλοι της Ειρήνης θα συγκεντρωθούν στις 5.30 το απόγευμα στο Εράσμιο από όπου θα ξεκινήσει πορεία για τις εγκαταστάσεις της «Φωνής της Αμερικής». Με την κινητοποίησή τους αυτή οι φιλειρηνικές δυνάμεις της περιοχής θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στην παρουσία και δράση στη χώρα και στην ευρύτερη περιοχή, του ΝΑΤΟ και των αμερικανικών βάσεων. Στη συνέχεια με αυτοκινητοπομπή οι διαδηλωτές θα κατευθυνθούν στην Ξάνθη όπου στις 7.30μμ θα γίνει αντιπολεμική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης με ομιλίες εκπροσώπων των φορέων που οργανώνουν την εκδήλωση, ενώ θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με αντιπολεμικό περιεχόμενο.

«Οι φίλοι της Ειρήνης που συγκεντρώνονται τα τελευταία χρόνια στο Εράσμιο αναμένεται και φέτος ότι θα δώσουν το δυναμικό "παρών" τους στις εκδηλώσεις ενώ παράλληλα καθημερινά αυξάνει ο αριθμός των φορέων που δηλώνουν τη συμμετοχή τους», δηλώνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ν. Ροδόπης Πέτρος Τεπερίδης. «Διαμαρτυρόμαστε, συνεχίζει, για την παραμονή της "Φωνής της Αμερικής" σε χώρο έκτασης 8 χιλιάδων στρεμμάτων στο Εράσμιο γιατί είναι γνωστός ο ρόλος που παίζει αυτή η συγκεκριμένη βάση και για ποιους λόγους θα χρησιμοποιηθεί σε κρίσιμα γεγονότα στην περιοχή».

- Πορεία Ειρήνης και στην Κατερίνη διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Κατερίνης και ο δήμος της πόλης την Κυριακή 27 Μάη. Στις 7 το απόγευμα οι διαδηλωτές που θα φθάσουν στην Περίσταση της Πιερίας θα ξεκινήσουν με προορισμό την κεντρική πλατεία της Κατερίνης, όπου θα πραγματοποιηθεί αντιπολεμική συγκέντρωση.

- Τέλος στο Νομό Πέλλας γίνονται πολυθεματικές εκδηλώσεις αύριο Σάββατο στις 8μμ στον πεζόδρομο Γιαννιτσών και την Κυριακή στις 8μμ στον πεζόδρομο της Αριδαίας. Ανάμεσα στις εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνονται έκθεση φωτογραφίας για το ΝΑΤΟικό έγκλημα στη Γιουγκοσλαβία, έκθεση ζωγραφικής και μουσικά προγράμματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ