Σάββατο 10 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΩΝ - ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ- ΔΕΡΜΑΤΟΣ
Σήμα κινδύνου για όλο τον κλάδο

Παναθηναϊκή στάση εργασίας την Πέμπτη 15 Μάη

Σήμα κινδύνου για όλο τον κλάδο αποτελούν το κλείσιμο της «Σίσσερ» και οι 500 απολύσεις, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού, Δέρματος και υπογραμμίζει: «Οι 500 εργαζόμενοι στη "Σίσσερ" δίνουν από τη Δευτέρα ενωμένο και δυναμικό αγώνα για να διασφαλίσουν τη λειτουργία της επιχείρησης και τις θέσεις εργασίας. Αυτή την κρίσιμη στιγμή χρειάζονται ένα δυνατό όπλο, την αλληλεγγύη των εργατών στον αγώνα που δίνουν».

Η Ομοσπονδία κήρυξε για τα σωματεία της Αθήνας στάση εργασίας την Πέμπτη, 15 Μάη, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι στην Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη.

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία ξεκαθαρίζει ότι το κλείσιμο του εργοστασίου, η απόλυση 500 εργαζομένων και η μεταφορά του σε χώρες «χαμηλού κόστους» δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία».

«Είναι αποτέλεσμα - συνεχίζει - της Συνθήκης του Μάαστριχτ, της βασικής συνθήκης της ΕΕ, που προβλέπει την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, εμπορευμάτων και προσώπων. Είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής που τα δίνει όλα στο κεφάλαιο για να εξασφαλίσει τα υπερκέρδη, της πολιτικής των κομμάτων που στηρίζουν την καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση και τον ευρωμονόδρομο του κεφαλαίου. Είναι αποτέλεσμα, τέλος, της πολιτικής των συνδικαλιστικών ηγεσιών των ανώτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων, που είναι υποταγμένες στην πολιτική της ΕΕ, της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ