Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ
Δυστοκία στα ψηφοδέλτια

Μεγάλη δυστοκία παρουσιάστηκε στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων της Πολιτικής Ανοιξης, δείγμα, προφανώς, της μικρής απήχησης που έχει το κόμμα αυτό, ιδιαίτερα μετά την ομολογία του αρχηγού του ότι θα λειτουργήσει ως "τσόντα" του δικομματισμού, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας είτε του ΠΑΣΟΚ, είτε της ΝΔ. Ετσι, η ΠΟΛ. ΑΝ. πρόκειται να ανακοινώσει τους πλήρεις συνδυασμούς των ψηφοδελτίων της σήμερα το πρωί, τελευταία δηλαδή από όλα τα κόμματα.

Η ταύτιση, πάντως, του κόμματος αυτού με τα συμφέροντα της μεγαλοαστικής τάξης - παρά τις φιλολαϊκές κορόνες του αρχηγού του Αντ. Σαμαρά - φαίνεται και από το γεγονός ότι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, που είναι το μόνο που δόθηκε στη δημοσιότητα χτες, συμμετέχουν τρεις μεγαλοεπιχειρηματίες. Πρόκειται για τους βιομηχάνους Αντ. Δούδο και Κ. Χαϊτογλου, καθώς και τον επιχειρηματία Θ. Βάρδα. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο πρώην υπουργός Ν. Κλείτος και ακολουθεί ο πρώην διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Δ. Γερμίδης, ενώ συμμετέχουν η προσχωρήσασα από το ΠΑΣΟΚ Αγγ. Συνοδινού, τέως γενική γραμματέας του υπουργείου Βιομηχανίας, ο ηθοποιός Χρ. Πολίτης, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αντ. Θαναηλάκης, ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Ευστρ. Δεμέστιχας, ο κτηνοτρόφος Δ. Γκέλης, η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Ε. Μπεσμπέα, ενώ το ψηφοδέλτιο κλείνει ο τέως πρέσβης Μ. Καλαμίδας.

Ο Αντ. Σαμαράς, στο μεταξύ, με δήλωσή του επιτέθηκε χτες κατά του Κ. Σημίτη και του Μ. Εβερτ, τους οποίους κατηγόρησε για "επιχείρηση πολιτικής κατάληψης των μέσων μαζικής ενημέρωσης", επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για κοινή συνέντευξη Τύπου όλων των πολιτικών αρχηγών στο Ζάππειο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ