Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες

Σε αδιέξοδο φαίνεται ότι κατέληξαν, για άλλη μια φορά, οι μαραθώνιες ισραηλινο-παλαιστινιακές συνομιλίες, που είχαν ως στόχο την προλείανση του εδάφους για μια επικείμενη συνάντηση του Παλαιστινίου ηγέτη με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

Κανένα βήμα προόδου δε σημειώθηκε στις συνομιλίες των Ισραηλινών και Παλαιστινίων διαπραγματευτών. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζουν στενοί συνεργάτες του Παλαιστινίου ηγέτη, οι οποίοι κατηγορούν την κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανάχιου ότι αρνείται να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει μέσα από τις υπάρχουσες ειρηνευτικές συμφωνίες. Ως κομβικό σημείο διαφωνίας των δύο πλευρών, εμφανίζεται η απομάκρυνση των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Χεβρώνα και η αναδιάταξη του ισραηλινού στρατού σε ολόκληρη τη Δυτική Οχθη. Μάλιστα, από παλαιστινιακούς κύκλους, που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, έγινε γνωστό ότι ο Παλαιστίνιος ηγέτης προσανατολίζεται στην αναζήτηση διεθνούς διαιτησίας στην κρίση.

Παρ' όλα αυτά, ο σύμβουλος του Ισραηλινού πρωθυπουργού επί παλαιστινιακών θεμάτων, Ντόρε Γκολντ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Μπέντζαμιν Νετανάχιου να συναντήσει εντός της ημέρας τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ, χωρίς, όμως, να δώσει περισσότερες πληροφορίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ