Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΥΕ
Η πιο απαίσια μορφή ιμπεριαλισμού

Η ΕΕΔΥΕ μετά τους χτεσινούς αμερικανικούς βομβαρδισμούς εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Κατάπληκτη η ανθρωπότητα παρακολουθεί τη νέα επίθεση των ΗΠΑ εναντίον του ΙΡΑΚ. Χωρίς απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, χωρίς κανένα πρόσχημα, με γνώμονα τα εκλογικά συμφέροντα του Κλίντον και τα πετρελαϊκά συμφέροντα των Αμερικανών. Μετά το μεγάλο σαμποτάζ της αμερικανικής βάσης στο Ριάντ, οι Σαουδάραβες άρχισαν δειλά να ζητούν την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων. Επρεπε, λοιπόν, να υπομνησθεί η ύπαρξη του "μπαμπούλα", δηλαδή του Χουσεϊν, για να πειστούν οι Σαουδάραβες και τα Εμιράτα ότι τα αμερικανικά στρατεύματα δεν πρόκειται ποτέ να φύγουν από την περιοχή του Κόλπου. Και ο Χουσεϊν, όπως όλοι οι δικτάτορες, διέπραξε πάλι το μοιραίο σφάλμα και έδωσε το πρόσχημα στον Κλίντον να παραστήσει τον μοναδικό "προστάτη" των Αράβων, καταργώντας ακόμα και τον ΟΗΕ.

Βεβαίως, τέτοιες κεραυνοβόλες επεμβάσεις γίνονται μόνο όπου υπάρχει πετρέλαιο ή άλλο σοβαρό αμερικανικό συμφέρον (πχ Βοσνία). Και επιχειρούνται με τυμπανοκρουσίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία των λαών (που δε μετράνε καθόλου στην περίπτωση της Κύπρου, όπου οι Τούρκοι εισβολείς απολαμβάνουν τη συμπάθεια των Αμερικανών και των Συμμάχων τους, των Κούρδων κατά των οποίων οι Τούρκοι επιχειρούν γενοκτονία με αμερικανικά όπλα και των Παλαιστινίων των οποίων οι Ισραηλινοί με την ενθάρρυνση των ΗΠΑ αρνούνται έστω και ίχνος ανεξαρτησίας).

Αυτά πρέπει να έχει υπόψη η ελληνική κυβέρνηση που περιμένει λύσεις από τους Αμερικανούς για την Κύπρο και το Αιγαίο. Ολοι οι λαοί πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η "Νέα Τάξη" των Αμερικανών είναι η πιο σκληρή και απαίσια μορφή ιμπεριαλισμού κατά της οποίας πρέπει να αντισταθούνε με όλες τους τις δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ