Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εχθροί και φίλοι

"Πολιτικές αντισυγκεντρώσεις του Μπούτα και άλλων κομμουνιστών" ανακάλυψε χτες ο υπουργός Γεωργίας, Στ Τζουμάκας. Αναφερόμενος στα μεγάλα συλλαλητήρια των βαμβακοπαραγωγών της Θεσσαλίας, υποστήριξε ότι έγιναν από το ΚΚΕ!

***

Η αλήθεια βέβαια - και το ξέρει ο Στ. Τζουμάκας - είναι πως οι κομματικοί μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προσπάθησαν να υπονομεύσουν τις κινητοποιήσεις των βαμβακοπαραγωγών. Βέβαια, οι κομμουνιστές στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις τον αγώνα των βαμβακοπαραγωγών και βρέθηκαν, μια ακόμα φορά, στην πρώτη γραμμή με όλους τους αγρότες. Στη Λάρισα, οι αγροτοσυνεταιριστές ΠΑΣΟΚ - ΝΔ υπονόμευσαν την κινητοποίηση. Ενώ στο Νομό Μαγνησίας η παραταξιακή Ομοσπονδία της ΝΔ ματαίωσε το συλλαλητήριο των αγροτών λόγω των... υποσχέσεων Εβερτ! Χτες, επίσης, το γνωστό αγροτικό στέλεχος της ΝΔ και πρόεδρος στης ΕΑΣ Λάρισας, Μπουχλαριώτης, φρόντισε να έρθει στην Αθήνα - αντί στο συλλαλητήριο - για να συναντηθεί με τον υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Στ. Τζουμάκα. Από την άλλη, ο γνωστός κυβερνητικός πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ και υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Ν. Λιόλιος, αντί να συμπαρασταθεί στους βαμβακοπαραγωγούς ως όφειλε, βγήκε στο ραδιόφωνο για να καταδικάσει τα συλλαλητήρια γιατί γίνονται προεκλογικά!

***

Οταν πάνε να ψηφίσουν, ας θυμούνται οι αγρότες τον άθλιο ρόλο των υποτακτικών του δικομματισμού και τον ιδιαίτερο, διασπαστικό - υπονομευτικό σε βάρος του αγροτικού κινήματος, ρόλο συγκεκριμένων αγροσυνεταιριστών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Το "μαύρισμα" μπορεί να... συνετίσει τους υπονομευτές και διασπαστές του αγροτικού κινήματος, ενώ ενισχύει τους αγροτικούς αγώνες η υπερψήφιση του ΚΚΕ, που και την επόμενη μέρα με όλες τις δυνάμεις του θα στηρίζει τα συμφέροντα των αγροτών. Ας σκεφθούν, π.χ. οι αγρότες της Θεσσαλίας, τη στάση του Στ. Τζουμάκα και τι θα μπορούσε να γίνει αν το ΚΚΕ, γενικότερα και ειδικότερα στη Θεσσαλία, βγει με σημαντικά ενισχυμένη εκλογική δύναμη. Τότε όποια κυβέρνηση και όποιος υπουργός θα υποχρεωθούν να σκύψουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των βαμβακοπαραγωγών. Τότε και μόνον τότε!

Γιάννης ΖΑΓΓΑΝΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ