Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Λαέ μου ευκολόπιστε και πάντα προδομένε"

Μέσα στη ζωή του εργατικού μας κινήματος, όλοι οι κομμουνιστές, εκλαϊκεύοντας την πολιτική του ΚΚΕ στα μικρά και μεγάλα προβλήματα, κουβεντιάζαμε με τους εργαζόμενους και για τις εκλογές μ' όλα τα κόλπα που εφαρμόζουν τα διάφορα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και λοιπά.

Τώρα στην προεκλογική περίοδο - στις μέρες που μας απομένουν - μπορούμε να προβάλλουμε πολλά επιχειρήματα στους εργαζομένους που εξακολουθούν να παραμένουν υποδουλωμένοι στα ορατά και αόρατα δίκτυα των εκμεταλλευτών και που με την ψήφο τους τους ανεβάζουν στην εξουσία για να συνεχίζεται η δραματική μας ζωή.

Σ' αυτές τις εκλογές, στο χέρι μας είναι να σπάσουμε τα δεσμά και ν' απεγκλωβιστούμε. Να σταματήσουν οι εργαζόμενοι να είναι ιδιοκτησία του κατεστημένου. Να πάψουν να πιστεύουν τις ψεύτικες ελπίδες του δικομματισμού. Φτάνει πια! Χρόνια και χρόνια τώρα μας κοροϊδεύουν!

Από τη μεταπολίτευση και δω, όλοι οι αστοί πολιτικοί, από Καραμανλή ως τους σημερινούς, δοκιμάστηκαν και η πορεία που μας οδήγησαν ήταν κοινή, από το κακό στο χειρότερο.

Με την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, Μάαστριχτ, "Λευκή Βίβλο" δεν προβλέπεται "άσπρη μέρα" για το λαό.

Το ΚΚΕ, που έχει δώσει τις εξετάσεις του χρόνια τώρα, είναι το μόνο πολιτικό κόμμα που παλεύει για τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων και ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Ποιος μπορεί να πει ότι το ΚΚΕ δεν αγωνίζεται κάθε μέρα στην πρώτη γραμμή, υπερασπίζοντας τα δίκαια αιτήματά μας; Τότε γιατί όταν φτάνει η ώρα της κάλπης δίνουμε τη δύναμη στους εκμεταλλευτές μας και όχι στο συνεπές ΚΚΕ;

"Λαέ μου ευκολόπιστε και πάντα προδομένε". Πόση αλήθεια κρύβουν αυτοί οι στοίχοι του εθνικού μας ποιητή, Διονύσιου Σολωμού;

Ας προσέξουμε λοιπόν, γιατί στο χέρι μας είναι να μην προδοθούμε, όταν δε θα ήμαστε ευκολόπιστοι στους καταφερτζήδες που προσπαθούν για μια ακόμα φορά να μας ξεγελάσουν.

Ψήφο στο ΚΚΕ χωρίς δισταγμό. Για να μπει την άλλη μέρα των εκλογών, το κόμμα της εργατικής τάξης στη Βουλή με αυξημένο αριθμό βουλευτών.

ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ