Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου

Η Αστυνομία γνώριζε αρκετό καιρό τη δράση του παιδεραστή Μάκη Μπίλη - Σιδέρη, αλλά δεν μπορούσε να τον συλλάβει, γιατί έπρεπε να πειστούν πρώτα να καταθέσουν σε βάρος του οι δύο 17χρονες δίδυμες, καθώς αυτό επιβάλει ο νόμος!

Αυτό επισήμανε μιλώντας στο "Ρ" ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής ταξίαρχος Ιωάννης Παπαδάκης, θέτοντας έτσι το σοβαρότατο πρόβλημα της ανυπαρξίας κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου. Επισήμανε επίσης την αδυναμία της αστυνομίας να επέμβει στις περιπτώσεις παιδεραστίας, αφού τα αδικήματα που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί ηθών διώκονται "κατ' έγκληση" και η Αστυνομία μπορεί να επέμβει αυτεπάγγελτα μόνο στις περιπτώσεις της αρπαγής ανηλίκου. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει εδώ και αρκετό καιρό προτάσεις προς το υπουργείο Δικαιοσύνης για αλλαγή της ισχύουσας νομοθεσίας, αλλά το νομοθετικό έργο προχωρεί με πολύ αργό ρυθμό.

Ο διοικητής της Ασφάλειας δήλωσε ότι στη χώρα μας υπάρχουν παιδεραστές, αλλά δρουν μεμονωμένα. Είπε ακόμη ότι η Ασφάλεια ελέγχει τις περιοχές υψηλού κινδύνου, στις οποίες φημολογείται ότι γίνεται άγρα ανηλίκων και ότι μετά τις φρικιαστικές αποκαλύψεις του Βελγίου έχει δραστηριοποιηθεί ιδιαίτερα το Τμήμα Ανηλίκων, έχουν γίνει δεκάδες προσαγωγές, ειδικότερα από την περιοχή της πλατείας Κουμουνδούρου, αλλά δεν έχει εντοπιστεί η παρουσία κανενός ανηλίκου. Τέλος ανέφερε ότι από τη σύγκριση των στατιστικών στοιχείων που τηρεί η Υπηρεσία Ανηλίκων της Ασφάλειας, προκύπτει ότι το 75% των ανηλίκων έπεσε θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης μέσα στην οικογένεια με δράστες τον ίδιο τον γονέα, τον αδερφό, είτε το θείο του παιδιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ