Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Συλλαλητήριο πρωτόγνωρο σε όγκο και παλμό

Με τρακτέρ "πλημμύρισε" χτες η Καρδίτσα. Οι αγρότες του νομού πραγματοποίησαν ένα πρωτόγνωρο σε όγκο και παλμό συλλαλητήριο, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων.

Περισσότερα από 1.500 τρακτέρ μπήκαν χτες το πρωί στην πόλη, παίρνοντας θέσεις "μάχης" στους κεντρικούς δρόμους, ενώ κατέλαβαν και την κεντρική πλατεία. Εκεί οι αγωνιζόμενοι αγρότες έκαναν το συλλαλητήριό τους και αποχώρησαν συγκροτημένοι στις 3 μμ, δίνοντας την υπόσχεση ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί πιο δυναμικά μετά τις 22 Σεπτέμβρη.

Στη συγκέντρωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Βαγγέλης Μπούτας,ενώ μηνύματα συμπαράστασης απηύθυναν πλήθος μαζικών φορέων και οργανώσεων του νομού. Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας, επίσης, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους αγωνιζόμενους αγρότες αποφάσισε να κλείσουν τα καταστήματα στη διάρκεια του συλλαλητηρίου. Ο Β. Μπούτας στην ομιλία του τόνισε πως οι αγρότες της Καρδίτσας στέλνουν την απάντησή τους στους συκοφάντες του αγώνα τους και πιο ειδικάστον υπουργό Γεωργίας Στ. Τζουμάκα, που χαρακτήρισε την κινητοποίησή τους, υποκινούμενη.

"Το μαχαίρι μπήκε στο κόκαλο του αγρότη και η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί συνέχεια στην αλυσίδατων σκληρών αγώνων που δώσαμε μέχρι τώρα και οι οποίοι θα τελειώσουν μόνο με τη νίκη, όταν λυθούν τα προβλήματα των αγροτών. Αυτό ας το καταλάβουν καλά όλοι τους και ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση προκύψει στις 23 του μήνα, τα οξυμένα προβλήματα των αγροτών πρέπει να λυθούν. Διαφορετικά θα βρεθούν στους δρόμους του αγώνα χιλιάδες αγρότες". Μετά το τέλος των χαιρετισμών και των ομιλιών, οι συγκεντρωμένοι ενέκριναν ομόφωνα το ψήφισμα που διαβάστηκε και το οποίο αποφάσισαν να αποσταλεί στους αρχηγούς των κομμάτων και στον υπουργό Γεωργίας.

Γεγονός πάντως είναι, ότι οι αγρότες της Καρδίτσας, αγνόησαν χτες τις κομματικές φωνές που τους παρακινούσαν να μην πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο και να δείξουν αυτοσυγκράτηση ενόψει των εκλογών. Ετσι βλέποντας πια καθαρά τον κίνδυνο ξεκληρίσματος από τη δραματική κατάσταση που διαμορφώνεται στο βαμβάκι μετά τα καταστροφικά μέτρα της ΕΕ, κατέβηκαν σύσσωμοι στο χτεσινό συλλαλητήριο. Το κυρίαρχο αίτημά τους ήταν να δεσμευτούν τα πολιτικά κόμματα ότι δε θα εφαρμόσουν τον κοινοτικό κανονισμό για το βαμβάκι και ότι θα βάλουν θέμα στα όργανα της ΕΕ για ανατροπή του καταστροφικού αυτού κανονισμού και κατάργηση των περιορισμών στην παραγωγή και των προστίμων συνυπευθυνότητας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση στις 15 Δεκέμβρη (2010-12-03 00:00:00.0)
Ολοι μαζί για την ανατροπή! (2003-01-24 00:00:00.0)
Αγροτική «επέλαση»! (2001-11-15 00:00:00.0)
Βγαίνουν στους δρόμους! (2001-11-02 00:00:00.0)
Ξεκίνημα δυναμικών κινητοποιήσεων (1998-01-21 00:00:00.0)
Εναυσμα νέων αγροτικών κινητοποιήσεων (1997-08-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ