Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Εισαγγελική έρευνα για τις παρανομίες

Την παρέμβαση του εισαγγελέα για τις αθέμιτες ενέργειες που έχουν γίνει, προκειμένου ο Λαμπράκης να συνεχίσει την παραπέρα καταστροφή του Πάρκου Ελευθερίας, για να κατασκευάσει την όπερά του, προκάλεσαν οι καταγγελίες του επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" και δημοτικού συμβούλου Αθήνας, Λεων. Αυδή.

Ηδη ο εισαγγελέας έχει διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση της καταγγελίας ότι προκύπτουν ενδείξεις για την τέλεση ποινικού αδικήματος, σχετικά με τη χρηματοδότηση του Μεγάρου Μουσικής από την Ευρωπαϊκή Ενωση και ο Λεων. Αυδής έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στον 20ό Πταισματοδίκη. Με γραπτή δήλωσή του ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" στις 29 Ιούλη ανέφερε: "Οπως προκύπτει από το πολεοδομικό Προεδρικό Διάταγμα της 23 - 11 - 95 (ΦΕΚ 1061/Δ), την οικοδομική άδεια 702/12 - 7 - 1996 της Διεύθυνσης Πολεοδομίας της Νομαρχίας Αθήνας και την από 17 - 7 - 1996 απάντηση του μέλους της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης,Γουλφ Ματίες,σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Βασίλη Εφραιμίδη,ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών πέτυχε να χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ για την ανέγερση συνεδριακού κέντρου στο Πάρκο Ελευθερίας. Το έργο φέρεται ότι θα συγχρηματοδοτηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού. Αλλά ούτε το πολεοδομικό ΠΔ, ούτε η άδεια οικοδομής που εκδόθηκε σε εκτέλεσή του, προβλέπουν την ανέγερση συνεδριακού κέντρου. Προκύπτει, επομένως, ότι ή η Επιτροπή της ΕΕ παραπλανήθηκε και αποφάσισε να χρηματοδοτήσει συνεδριακό κέντρο που δεν πρόκειται να ανεγερθεί, ή η διοίκηση παραπλανήθηκε και εξέδωσε άδεια οικοδομής, η οποία προβλέπει και εξασφαλίζει ψευδεπιγράφως την ανέγερση συνεδριακού κέντρου.

Εφόσον η παραπλάνηση είναι αποτέλεσμα ενεργειών που αποβλέπουν σε αθέμιτη εξυπηρέτηση συμφερόντων, ανακύπτει ζήτημα ποινικής ευθύνης. Η Εισαγγελία οφείλει να το διερευνήσει, ενόψει μάλιστα της ιδιαίτερης σοβαρότητάς του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ