Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο σκαμνί ο Λυκουρέζος

Ο μεγαλοδικηγόρος Αλ. Λυκουρέζος θα καθίσει στο σκαμνί και θα κληθεί να λογοδοτήσει για τα θλιβερά επεισόδια στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Χαλκίδας με την υπόθεση Βαγιωνή.

Ποινική δίωξη εναντίον του Αλ. Λυκουρέζου παρήγγειλε ο αντεισαγγελέας Ηλ. Σπυρόπουλος στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Γ. Κλειδαρά. Ο δικηγόρος Αλ. Λυκουρέζος αντιμετωπίζει δύο σοβαρές κατηγορίες, για τις οποίες ασκήθηκε και η ποινική δίωξη, απόπειρα βίας κατά συρροή και ψευδή καταμήνυση και πρόκληση σε τέλεση παράβασης καθήκοντος κατά του ασκούμενου δικηγόρου στο γραφείο του Α. Λυκουρέζου, Χριστόφορου Καπαρουνάκη και των δύο ενόρκων της μειοψηφίας του ΜΟΔ Χαλκίδας Αντωνίου Μοσχοβάκου και Αργυρίου Κατσαντώνη.

Στο έγγραφό του ο αντεισαγγελέας Η. Σπυρόπουλος επισημαίνει πως από την προκαταρκτική έρευνα προέκυψε ότι επινοήθηκε από τον Α. Λυκουρέζο πως "μία από τις δικαστές του δικαστηρίου και η πρόεδρος Χρ. Μπακατσέλου είχαν προαποφασίσει την καταδίκη" του Ι. Βαγιωνή. Επίσης ότι από τον ασκούμενο δικηγόρο και τους δύο ενόρκους έγιναν προσπάθειες να επηρεαστούν οι ένορκοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ