Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εναρξη με κινητοποιήσεις στο Αλιβέρι

Γονείς και μαθητές κλείνουν τους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση του Γενικού Λυκείου της πόλης τους

Την ίδια στιγμή που οι μαθητές σε όλη τη χώρα θα κάνουν τον καθιερωμένο "αγιασμό" για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές του Πολυκλαδικού Λυκείου Αλιβερίου, μαζί με τους γονείς τους, έχουν προγραμματίσει την πρώτη κινητοποίηση της χρονιάς. Αιτία, μια απόφαση του υπουργού Παιδείας τον Αύγουστο του '95 να καταργήσει τις δύο πρώτες τάξεις του Γενικού και του Τεχνικού Λυκείου Αλιβερίου και την ίδρυση στη θέση τους ενός Πολυκλαδικού, χωρίς ωστόσο προηγουμένως να απευθυνθεί και να ρωτήσει τη γνώμη των μαζικών φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής.

Στο διάστημα που μεσολάβησε, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ευβοίας πήρε απόφαση με την οποία καλούσε τον υπουργό Παιδείας να ιδρύσει ξανά το Γενικό Λύκειο, κάτι όμως που μέχρι σήμερα δεν έγινε. Σε επανειλημμένες κλήσεις των φορέων της περιοχής για συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας για να του εκθέσουν το πρόβλημα εκείνος δεν μπόρεσε ένα χρόνο τώρα να βρει κάποια ώρα και να συναντηθεί μαζί τους.

Χτες στο Αλιβέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων της περιοχής και των Νομαρχιακών Επιτροπών των κομμάτων κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η σημερινή κινητοποίηση μαθητών και γονέων της πόλης με αίτημα την επανίδρυση του Γενικού Λυκείου στην πόλη τους. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και οι δύο υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο νομό Εύβοιας, ο Δημήτρης Ραχιώτης και ο Κώστας Πάλλης.Ο Δ. Ραχιώτης κατήγγειλε την υπουργική απόφαση κατάργησης του Γενικού και Τεχνικού Λυκείου χωρίς προηγουμένως να έχουν ρωτηθεί οι γονείς και οι μαθητές. "Το πρόβλημα αυτό, συνέχισε, προβάλλει για άλλη μια φορά την ανάγκη ίδρυσης ενός και μόνου Τύπου Λυκείου, στον οποίο ισότιμα όλα τα ελληνόπουλα θα παίρνουν τη μόρφωσή τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ