Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΟΛΙΜΠΙΑ 83-78
Θύμισε Λιμόζ

Μέτριος ο νέος ΠΑΟ του Μάλκοβιτς. Αρεσε ο Αμίτσι

Το δικαίωμα να διεκδικήσει, την Πέμπτη, τον άτυπο τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, απέκτησε ο Παναθηναϊκός. Οι "πράσινοι" επικράτησαν της Ολίμπια με 83-78 (37-34), στο πρώτο εντός Ελλάδας παιχνίδι της περιόδου. Οσο για τις εντυπώσεις; Ούτε απογοήτευσαν, αλλά ούτε και ενθουσίασαν. Οι λιγοστοί φίλαθλοι που ανέβηκαν στο ΟΑΚΑ χειροκρότησαν τον Αγγλο Αμίτσι που κυριάρχησε κοντά στη ρακέτα και τον Αλβέρτη που... πυροβολούσε ασταμάτητα από τα 6.25 μέτρα, αλλά σε πολλά σημεία του αγώνα νοστάλγησαν το δυναμισμό του Βράνκοβιτς και τις μαγικές κινήσεις του Ντομινίκ Ουίλκινς.

Ο Μπ. Μάλκοβιτς δεν έχει φέτος τον σούπερ σταρ στη διάθεσή του, διαθέτει πάντως πολλά καλά εργαλεία, ικανά να συνθέσουν ένα αξιόμαχο σύνολο. Χρειάζονται όμως ακόμα πολλή δουλιά. Τέσσερις μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος οι Ντίνκινς, Κοχ υστέρησαν απελπιστικά, ο Σκονοκίνι δεν πήρε επιθετικές πρωτοβουλίες, ο Μαρτίνεθ τρακαρισμένος αστόχησε επανειλημμένα σε λέι-απ, ενώ από τους Ελληνες αγωνίστηκαν μόνο ο Αλβέρτης με τον Οικονόμου. Σαν πρώτη εκτίμηση, ο νέος Παναθηναϊκός σε στιλ παιχνιδιού θυμίζει τη γαλλική Λιμόζ.

Οι Αργεντίνοι δε διέθεταν κανένα αξιόλογο συγκρότημα, ειδικά κοντά στη ρακέτα ήταν σχεδόν ανύπαρκτοι κι όμως διεκδίκησαν τη νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό. Με κορυφαίο τον 19χρονο Βικτοριάνο, ανέτρεψαν διαφορά 15 πόντων (54-39) που πήρε ο Παναθηναϊκός στο 25, όμως οι επιθετικές επιλογές τους στηρίζονταν αποκλειστικά στην περιφέρεια.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 30 (4), Κοχ 9 (1), Οικονόμου 16, Ντίνκινς 7 (1), Σκονοκίνι 3 (1), Μαρτίνεθ, Αμίτσι 18.

ΟΛΙΜΠΙΑ: Γουίλσον 13, Μοντέκια 2, Βικτοριάνο 23 (3), Νοτσιόνι 5 (1), Γκουτιέρεζ 5 (1), Ουλμπέρτι, Ουράνκα, Ράκα 8 (1), Τζάντλοου 13 (1).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ