Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
"Δεν είμαστε φαβορί"

Ο Ραβούσης απέρριψε μετά ...βδελυγμίας και παραπόνων τη "φιλοφρόνηση" Μπάγεβιτς

"Αν κερδίζαμε στην Καβάλα δεν παίρναμε το πρωτάθλημα, με την ισοπαλία δεν το χάνουμε". Η φράση αυτή από τη συνέντευξη Τύπου του Πέτρου Ραβούση αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία του "κιτρινόμαυρου" τεχνικού για το άσχημο ξεκίνημα της ΑΕΚ στο 18ο πρωτάθλημα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε το παράπονό του για τη δήλωση Μπάγεβιτς με την οποία χαρακτήριζε την ΑΕΚ φαβορί. Εμμέσως πλην σαφώς ο Ραβούσης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του. "Ο φίλος μου ο Ντούσαν μας έδωσε φαβορί. Οκτώ χρόνια όμως που ήταν στην ΑΕΚ προπονητής ποτέ δεν το έκανε", είπε χαρακτηριστικά. Οταν ρωτήθηκε αν αυτό άγχωσε περισσότερο τους παίχτες και αν η χρονική στιγμή (σ.σ. πριν τον αγώνα με την Καβάλα) ήταν τυχαία, απέφυγε να απαντήσει ευθέως: "Δε θέλω να πω κάτι από τη στιγμή που δεν ξέρω σίγουρα" ανέφερε.

Ο Ραβούσης επισήμανε πως δε θέλει η ΑΕΚ να είναι φαβορί, ώστε να μην υπάρχει ψυχολογική πίεση και πρόσθεσε. "Είναι νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα. Δεν είμαστε περισσότερο ή λιγότερο φαβορί από τους άλλους. Ο χρόνος θα δείξει ποιος θ' αντέξει το μαραθώνιο".

Αναφορικά με την ισοπαλία στην Καβάλα ο "Πετράν" υπέδειξε ως βασικό αίτιο και χτες το άγχος. "Η ψυχολογία και η πίεση των παιχτών ίσως δημιούργησαν φόβο στην ανάληψη πρωτοβουλιών που θα έφερναν καλύτερες λύσεις. Το γεγονός ότι Ολυμπιακός, ΠΑΟ είχαν κερδίσει μεγάλωσε την πίεση, αφού για μας υπήρχε μόνο ένα αποτέλεσμα. Λόγω προγράμματος αυτό θα συμβεί και στο μέλλον. Πρέπει οι παίχτες να σταματήσουν ν' ασχολούνται με τους άλλους και να παίζουν αυτό που μπορούν".

Πρόβλημα συνεργασίας Νικολαϊδη με μέσους

Τόνισε πως λόγω των αλλαγών του καλοκαιριού μεγιστοποιήθηκε το γεγονός και πρόσθεσε πως η ομάδα και οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν ν' αποδείξουν τίποτα. "Παραμένουν μεγάλοι, απλά χρειάζονται πίστωση χρόνου". Επισήμανε πως είναι λάθος να συγκρίνεται η περσινή ομάδα με τη φετινή γιατί "είναι δύο διαφορετικά πράγματα" και κατέληξε: "Το ποδόσφαιρο χρειάζεται ρίσκο. Αν δεν το πάρεις δεν πετυχαίνεις. Απλά όταν το κάνουμε να σκεφτόμαστε πως είναι για το καλό της ομάδας".

Τέλος παραδέχτηκε πως δεν υπάρχει το επιθυμητό επίπεδο συνεργασίας του Νικολαϊδη με τους μέσους, γεγονός το οποίο δουλεύει ειδικά στις προπονήσεις."Χρειάζεται και ο Ντέμης προσαρμογή, όμως πρέπει όταν παίρνει την μπάλα να έχει βοήθεια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ