Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-1
Χάρτινη άμυνα

Οι ερυθρόλευκοι υπέστησαν οδυνηρή ήττα από μια μέτρια ουγγρική ομάδα

Η άμυνα "πρόδωσε" χτες τον Ολυμπιακό στη Βουδαπέστη και έτσι η Φερεντσβάρος πήρε απρόσμενη νίκη με 3-1. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς έδειξε πως θέλει πολλή δουλιά σε αυτόν το νευραλγικό χώρο και ο προπονητής θα πρέπει να βρει επειγόντως λύση. Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους Πειραιώτες αφού μόλις στο 3' ο Αλέκος Αλεξανδρής έχασε μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Οκτώ λεπτά αργότερα ήρθε η ψυχρολουσία. Ο Γκαμπόρ Ζαβάσκι ξεχάστηκε από τους αμυντικούς και με σουτ άνοιξε το σκορ. Οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν την απόδοσή τους και έφτασαν στην ισοφάριση στο 28' με τον Ιλια Ιβιτς, ύστερα από έξοχο συνδυασμό Κακλαμάνου, Αλεξανδρή.

Η ατυχία χτύπησε τον Ολυμπιακό πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Βαρεσάνοβιτς με... ασύλληπτη κεφαλιά άφησε άναυδο τον Στρακόσια. Το αυτογκόλ επηρέασε την ελληνική ομάδα μέχρι το τέλος του αγώνα και στο 51' ήρθε η χαριστική βολή με το μακρινό βολέ του Αράνι. Η τύχη γύρισε την πλάτη στον Αλεξανδρή δυο λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα αφού το δυνατό βολέ του βρήκε το δοκάρι των Μαγιάρων.

Κουράστηκε στην επανάληψη

Συμπερασματικά, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να αποσπάσει ένα θετικότερο αποτέλεσμα, όμως η άμυνα και η κούραση στο δεύτερο μέρος ήταν ανασταλτικοί παράγοντες. Ευκαιρίες υπήρχαν, όμως δεν υπήρχε αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια. Η ρεβάνς είναι δύσκολο έργο, όμως οι ελπίδες παραμένουν ακέραιες. Η Φερεντσβάρος αγωνίστηκε αμυντικά και με το σύστημα των αντεπιθέσεων έκανε τη ζημιά. Στο Φάληρο όμως τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισε ο Ανδρέας Νινιάδης του α' μέρους, καθώς και ο δραστήριος Αλέκος Αλεξανδρής. Στα συν του Ιβιτς το γκολ, κατώτεροι του αναμενομένου Σαμπανάτζοβιτς, Τζόρτζεβιτς, Βαρεσάνοβιτς.

Ο Ζαβάσκι, ο Αράνι και ο τερματοφύλακας Σέιλερ ξεχώρισαν από τη Φερεντσβάρος.

Το φιλμ του αγώνα

3': ατομική προσπάθεια του Ιβιτς παράλληλη σέντρα στον Αλεξανδρή, σε κενή εστία έχασε μοναδική ευκαιρία.

11': δυνατό πλασέ του Ζαβάσκι 1-0 για τους Ούγγρους.

28': συνδυασμός Κακλαμάνου, Αλεξανδρή λάθος του τερματοφύλακα Σέιλερ, κοντινό πλασέ του Ιβιτς 1-1.

30': δυνατό βολέ Αλεξανδρή απόκρουση Σέιλερ.

33': κόρνερ Αράνι, κεφαλιά Βαρεσάνοβιτς ...στα δίχτυα του Στρακόσια. Αυτογκόλ 2-1.

51': "κεραυνός" έξω από την περιοχή του Αράνι 3-1.

88': δυνατό βολέ του Αλεξανδρή μέσα από την περιοχή στο οριζόντιο δοκάρι του Σέιλερ.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Ολλανδού Ρενέ Τέμνικ, "κιτρίνισε" τους Ζ. Νάγκι, Αράνι, Χρούτκα, Νταμπίζα και Γεωργάτο.

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ: Σέιλερ, Τέλεκ, Χρούτκα, Λιμπέργκερ, Μπάλικ, Ζ. Νάγκι, Μιλοβάνοβιτς (67' Νίλας), Αράνι, Ν. Νάγκι, Ζαβάσκι (83' Μιριούτα), Χόρβατ.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Στρακόσια, Βαρεσάνοβιτς, Καραταϊδης, Νταμπίζας, Σαμπανάτζοβιτς, Γεωργάτος (75' Καραπιάλης), Αλεξανδρής, Νινιάδης, Κακλαμάνος(60' Αμανατίδης), Ιβιτς, Τζόρτζεβιτς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ