Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Πρεμιέρα με ντέρμπι

Η Γιουβέντους υποδέχεται τη Μάντσεστερ Γ. και η Μίλαν την Πόρτο

Το ΟΥΕΦΑ παραδίδει σήμερα τη σκυτάλη των ευρωπαϊκών κυπέλλων στο πρωταθλητριών. Η κορυφαία διοργάνωση, σε σωματειακό επίπεδο, της Γηραιάς ηπείρου, μετά το "ξεσκαρτάρισμα" των προκριματικών, μπαίνει δυναμικά στη μάχη της προσφοράς θεάματος και συγκινήσεων. Για τη χώρα μας έχει δυστυχώς μόνο φίλαθλο ενδιαφέρον, αφού οι ελπίδες του Παναθηναϊκού για επανάληψη της περσινής πορείας ...πάγωσαν στη Νορβηγία.

Την παράσταση σήμερα ...κλέβει αναμφισβήτητα το ντέρμπι του τρίτου ομίλου μεταξύ Γιουβέντους - Μάντσεστερ (MEGA, 21.30). Η κάτοχος του τίτλου υποδέχεται στο "Ντέλε Αλπι" τους φιλόδοξους "μπέμπηδες". Η "Μεγάλη Κυρία" του ιταλικού ποδοσφαίρου θέλει να υπερασπίσει τα πρωτεία, ενώ οι Αγγλοι να ξαναζήσουν τις μέρες του '68 και ν' αποδείξουν πως μπορούν και εκτός συνόρων.

Στα πλαίσια του πρώτου ομίλου η Οσέρ, που κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το πρωτάθλημα, φιλοξενεί τον Αγιαξ. Θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα, αλλά και τα προβλήματα του αντιπάλου της. Οι Ολλανδοί θα στερηθούν τους Μπλιντ, Κλάιφερτ (τραυματίες) και Βίτσκε, Βάουτερ (τιμωρημένοι). Ως τώρα η ομάδα του Λουίς Φαν Γκάαλ δεν έχει βρει τη φόρμα της.

Για τον τέταρτο όμιλο η Μίλαν αντιμετωπίζει την Πόρτο (MEGA 11.15μμ σε μαγνητοσκόπηση). Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Ταβάρεζ, είναι αναγκασμένος να απορρίψει κάποιον από τους Σαβίσεβιτς, Μπάτζιο, Σιμόνε, Γουεά, αφού οι θέσεις στην επίθεση είναι μόνο τρεις. Οι Πορτογάλοι θα στερηθούν

τον νεοαποκτηθέντα Αρνολντ Βετλ, που δηλώθηκε καθυστερημένα στην ΟΥΕΦΑ.

Το πλήρες πρόγραμμα στην πρώτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ είναι:

Α όμιλος: Οσέρ - Αγιαξ, Γκρασχόπερς - Ρέιντζερς.

Β όμιλος: Ατλέτικο Μαδρίτης - Στεάουα, Ντόρτμουντ - Βίτζεβ Λοτζ.

Γ όμιλος: Ραπίντ - Φενερμπαχτσέ, Γιουβέντους - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δ όμιλος: Γκέτεμποργκ - Ρόζενμποργκ, Μίλαν - Πόρτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ