Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΣΟΚ
"Στροφή" σε δοκιμασμένες μεθόδους

Στις δοκιμασμένες μεθόδους του παρελθόντος (εκβιασμοί, ασφυκτικές πιέσεις και τρομοκρατία ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο, κ.ά.) καταφεύγει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να αποτρέψει τη διαρροή δυσαρεστημένων ψηφοφόρων προς τα αριστερά.

Παράλληλα, για τον ίδιο σκοπό, οξύνει τη δικομματική πόλωση και τη φραστική επίθεση κατά της ΝΔ, ενώ στη μάχη επηρεασμού των ψηφοφόρων και υφαρπαγής της ψήφου ρίχνονται και τα γκάλοπ. Ενδεικτική, για τον τρόπο που χρησιμοποιεί τα γκάλοπ η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, είναι η πληροφορία, σύμφωνα με την οποία, αποκρύβει ή αποτρέπει τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων, οι οποίες εμφανίζουν αισθητό προβάδισμα από τη ΝΔ, με προφανή στόχο να διευκολύνει την προσπάθεια παγίδευσης των ψηφοφόρων.

Την ίδια στιγμή ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ κινητοποιείται με σύνθημα "κάθε ψήφος εκτός ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος στη Δεξιά". Στο πλαίσιο αυτό, καταβάλλονται ιδιαίτερες προσπάθειες σε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ του 1993, οι οποίοι προσανατολίζονται τώρα να ψηφίσουν τα "μικρά" κόμματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του ΠΑΣΟΚ επισκέπτονται στα σπίτια τους αυτούς τους ψηφοφόρους και τους ασκούν έντονες πιέσεις, ενώ δε λείπουν οι υποσχέσεις για ρουσφέτια. Ταυτόχρονα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Τσοχατζόπουλος, Β. Παπανδρέου) με δηλώσεις τους σε ραδιοσταθμούς καλλιεργούν το "επιχείρημα" ότι "ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματά του μέσα από κόμματα διαμαρτυρίας", εννοώντας προφανώς ότι το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα εξουσίας μπορεί να τους τα λύσει με ρουσφέτια.

Το επιτελείο του πρωθυπουργού αποδίδει μεγάλη σημασία στην αυριανή τηλεοπτική αναμέτρηση του Κ. Σημίτη με τον Μ. Εβερτ, η οποία όπως εκτιμούν θα επηρεάσει σοβαρά ένα τμήμα των "αναποφάσιστων". Ομως στο θέμα αυτό σημειώθηκε χτες εμπλοκή καθώς τα επιτελεία των δύο αρχηγών... διαφωνούν για τους δημοσιογράφους που θα υποβάλουν τις ερωτήσεις. Οι μεν ζητούν δημοσιογράφους κοινής αποδοχής οι δε να οριστούν από το κάθε κόμμα (!).

Ο Κ. Σημίτης,συνεχίζοντας τις περιοδείες του, μίλησε χθες το βράδυ σε μια απογοητευτική συγκέντρωση στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου επανέλαβε τις υποσχέσεις που είχε δώσει τον περασμένο Ιούνη και αναμάσησε το όραμά του για την Κρήτη ως κέντρο "οικονομικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής της ΝΑ Μεσογείου". Μη έχοντας να επιδείξει κάποιο έργο για το νησί, απέφυγε να μιλήσει για τα καυτά προβλήματα των κατοίκων και αντί αυτών μοίρασε υποσχέσεις και δισ. για διάφορα έργα. Συνολικά μοίρασε 486 δισ. δρχ. για την πενταετία 1995 - 1999.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ