Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
Ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ιαπωνία

ΤΟΚΙΟ. -

Η εκλογολογία για το πρόωρο στήσιμο καλπών στην Ιαπωνία δίνει και παίρνει. Οι έντονες φήμες για προκήρυξη γενικών εκλογών στις 20 Οκτώβρη έκαναν τον πρωθυπουργό να δηλώσει ότι θα πάρει θέση... προσεχώς, ενώ ήδη από χτες ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Χασιμότο, ο 49χρονος Ναότο Καν, ανακοίνωσε την απόφασή του να ιδρύσει νέο κόμμα.

"Προκειμένου να ρυθμιστούν επί του παρόντος οι διπλωματικές υποθέσεις της χώρας είναι αναγκαίο να υπάρχει μια σταθερή πολιτική βάση που να περιβάλλεται από τη λαϊκή εμπιστοσύνη", σημείωσε ο πρωθυπουργός Ριουτάρο Χασιμότο, υποστηρίζοντας ότι η απόφασή του για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών μέσα στο επόμενο δίμηνο θα εξαρτηθεί από την πορεία ενός σημαντικού ζητήματος... Αυτού που σχετίζεται με τις δυναμικές κινητοποιήσεις των κατοίκων και του δημάρχου της νήσου Οκινάουα για τη μείωση ή ακόμη και την αποχώρηση των 35.000 Αμερικανών πεζοναυτών.

Ο υπουργός Υγείας, Ναότο Καν, ανακοινώνοντας χτες την απόφασή του να ιδρύσει νέο κόμμα - προφανώς... για να προλάβει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών - δεν ξεκαθάρισε εάν αυτό θα σημάνει και την αποχώρησή του από την κυβέρνηση Χασιμότο. Το μόνο που είπε ήταν ότι το νέο κόμμα "θα πιστεύει στην ανατολική φιλοσοφία περί φιλίας, φύσης και αγάπης, σε βάση που δεν είναι σίγουρα δάνειο του δυτικοευρωπαϊκού πολιτισμού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ