Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
"Στα κόκκινα" η Λέσβος

Γίνεται σήμερα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος με ομιλήτρια την Αλ. Παπαρήγα

Στο "πόδι" βρίσκεται τις τελευταίες μέρες η Λέσβος εν αναμονή της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης και της ομιλίας της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Κόμματος στο νομό, Αλ. Παπαρήγα,σήμερα Κυριακή. Πόρτα την πόρτα, γειτονιά τη γειτονία, χωριό το χωριό, το μήνυμα του ΚΚΕ βρίσκει σήμερα στο νησί, όχι μόνον την αναμενόμενη αποδοχή που μας έχει συνηθίσει η ιστορία του, αλλά βρίσκει και νέο ακροατήριο που δε διστάζει πλέον να σπάσει τη σιωπή του και να εκφράζεται υπέρ του ΚΚΕ.

"Στη μάχη έχει μπει η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Κόμματος", μας λέει το μέλος του Γραφείου της ΝΕ Λέσβου, Γ. Τηνιακός και προσθέτει ότι όλος ο λαός του νησιού όλο και πιο πολύ θεωρεί το ΚΚΕ σαν τη μοναδική φωνή αντίστασης. Αυτό το κλίμα υπάρχει και σε ψηφοφόρους άλλων κομμάτων, εξηγεί. Ενώ η Ελένη Αντώνα συμπληρώνει: "Προσπαθούμε να φέρουμε ψήφους και πρώτη φορά φαίνεται πως δεν είναι πολύ δύσκολο αυτό. Κάνουμε εξορμήσεις στα χωριά και την πόλη. Ολοι λένε ότι τώρα είναι ο καιρός να ρίξουμε κόκκινο στην κάλπη. Και, εννοώ, άνθρωποι που πριν ψήφιζαν άλλα κόμματα...".

Ολα δείχνουν ότι η αγανάκτηση των ανθρώπων του νησιού θα εκφραστεί στη συγκέντρωση αλλά και μέσω της κάλπης. Παντού ακούγεται από απλούς ανθρώπους το "πότε θα μιλήσει η Παπαρήγα"; Μετά τον αφθώδη πυρετό που έπληξε την κτηνοτροφική παραγωγή του νησιού και την κρατική αδιαφορία που τον συνόδευσε, η χαριστική βολή για τα χωριά ήταν η φετινή μείωση της τιμής του γάλακτος, εξηγεί η Σουλτάνα Νουβάκη και προσθέτει ότι όλος αυτός ο κόσμος δεν ξέχασε τους κομμουνιστές που του συμπαραστάθηκαν. Αναγνωρίζουν όλοι στο πρόσωπο του Στρατή Κόρακα τι σημαίνει κομμουνιστής βουλευτής στη Βουλή για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Κι αυτό θα το βεβαιώσουν την Κυριακή, η Λέσβος θα ξυπνήσει κόκκινη!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ