Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κίνδυνος για την εθνική άμυνα

Λέγεται ότι όποιος ελέγχει τις τηλεπικοινωνίες ενός κράτους, ελέγχει το ίδιο το κράτος. Η διαπίστωση αυτή παίρνει δραματικές διαστάσεις, όταν πρόκειται για την εθνική άμυνα της χώρας, αφού το κύριο και εναλλακτικό δίκτυο των Ενόπλων Δυνάμεων εξαρτάται άμεσα από τον ΟΤΕ. Οι τηλεπικοινωνίες εδάφους - εδάφους βασίζονται στον ΟΤΕ σε ποσοστό 90%.

Η ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού και η ενδεχόμενη ανάληψη της θέσης του διευθύνοντα συμβούλου από ξένο μάνατζερ μπορεί να μας βάλει σε περιπέτειες με απρόβλεπτες συνέπειες.. Οι κίνδυνοι, που ελλοχεύουν, περιγράφονται στην απάντηση που είχε δώσει ανώτατο στρατιωτικό στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων: "Γίνεται εύκολη η διαρροή πληροφοριών για επιχειρησιακά θέματα, δίνεται η δυνατότητα συνακροάσεων και παρακολουθήσεων τηλεφώνων, μπορεί να υπάρξει παρεμπόδιση συλλογής και διαβίβασης πληροφοριών ή παρεμβολές και επιλεκτικές διακοπές επικοινωνιών. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να υπάρξει πλήρης διακοπή των επικοινωνιών μεταξύ Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων και μάχιμων σχηματισμών".

Την ώρα που ανακοινώνονται νέα εξοπλιστικά προγράμματα - μαμούθ, ας απαντήσουν οι εταίροι του δικομματισμού: Ποιος θα κάνει κουμάντο στο εθνικό τηλεπικοινωνιακό δίκτυο;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ