Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Επιμένει τηλεοπτικά...

Συντηρείται ο δικομματικός καβγάς καθώς επιμένει η ΝΔ στην απαίτησή της να μεταδοθεί αύριο μετά τη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην ΑΘήνα συνέντευξη του Μ. Εβερτ στα ιδιωτικά κανάλια, έξω από τις δεσμεύσεις και τα συμφωνηθέντα στη διακομματική επιτροπή. Από τη Ρηγίλλης εκτιμούν με τη συνέντευξη η ΝΔ θα κερδίσει τις τελευταίες εντυπώσεις, ενώ αφήνουν να διαρρέει ότι ετοιμάζουν και κάποιο "χαρτί" της τελευταίας ώρας που θα αιφνιδιάσει το ΠΑΣΟΚ.

Χτες ο Π. Παυλόπουλος, αιτιολογώντας την πρόθεση της ΝΔ για την πραγματοποίηση της αυριανής συνέντευξης, δήλωσε ότι "ο κάθε πολιτικός αρχηγός είναι ελεύθερος να δώσει συνέντευξη όποτε εκείνος κρίνει", προφανώς έξω από κάθε ρύθμιση της Διακομματικής Επιτροπής. Οπως είναι γνωστό, σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, αντί της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο. Οι επιτελείς της Ρηγίλλης όλη τη μέρα χτες είχαν επαφές με τα μεγάλα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια προκειμένου να αποσπάσουν τη συμφωνία τους για την ταυτόχρονη κάλυψη της αυριανής συνέντευξης.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ανταπαντώντας στις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι διατεθειμένο να συζητήσει αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης, είπε ότι οι προϋποθέσεις για οποιονδήποτε διάλογο με την Τουρκία είναι "ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και ο πλήρης σεβασμός του διεθνούς δικαίου στο σύνολό του". Διευκρίνισε δε ότι η μόνη διαφορά με την Τουρκία είναι το θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας που μπορεί να λυθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Χτες ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στις Σέρρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ