Παρασκευή 8 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
"Σοβαρή αρνητική εξέλιξη"

Σοβαρή εξέλιξη και ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση διχοτόμησης της Κύπρου θεωρεί το ΚΚΕ τη Συμφωνία Σύνδεσης Τουρκίας και του ψευδοκράτους του Ντενκτάς. Σε σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, αναφέρεται συγκεκριμένα:

"Η Συμφωνία Σύνδεσης Τουρκίας και του ψευδοκράτους του Ντενκτάς αποτελεί σοβαρή εξέλιξη και ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση διχοτόμησης της Κύπρου.

Η συμφωνία αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, αλλά το αποτέλεσμα της προώθησης της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων και του ανταγωνισμού των κυρίαρχων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τον έλεγχο της περιοχής.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει σοβαρές ευθύνες γιατί με την πολιτική υποταγής στους Αμερικανούς, την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ και την αναγόρευση αυτών των ιμπεριαλιστικών κέντρων σε επιδιαιτητές των διαφορών στην περιοχή, διευκολύνει τα σχέδιά τους.

Αποδεικνύεται και με την ενέργεια αυτή της Τουρκίας ότι η συμφωνία της Μαδρίτης, με τις παγίδες που κρύβει, κάθε άλλο παρά σε θετικές εξελίξεις οδηγεί.

Με τη συμφωνία αυτή, αποδεικνύεται ακόμη ότι η διαδικασία ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, όχι μόνο δε συμβάλλει στη λύση του Κυπριακού, αλλά, αντίθετα, αποδιεθνοποιεί το πρόβλημα και κάνει πιο περίπλοκη τη λύση του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ