Παρασκευή 8 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΜΟΣ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ
Τοξικά απόβλητα με άγνωστη κατάληξη

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τα απόβλητα των πολεμικών πλοίων

Ερώτηση, σχετικά με τα τοξικά απόβλητα των πολεμικών πλοίων, που καταπλέουν στον όρμο της Σούδας, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης και Στρ. Κόρακας προς τους υπουργούς Αμυνας, ΠΕΧΩΔΕ και Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

"Οπως αποκαλύπτουν δημοσιεύματα του Τύπου, τονίζουν στην Ερώτηση οι βουλευτές του ΚΚΕ, οι υπεύθυνοι του βιολογικού καθαρισμού των Χανίων αρνούνται να παραλάβουν λύματα από τα πολεμικά πλοία που καταπλέουν στον όρμο της Σούδας, επειδή φοβούνται ότι αυτά είναι ιδιαίτερα τοξικά, σε βαθμό που τα καθιστούν επικίνδυνα. Ετσι, τα βυτιοφόρα αυτοκίνητα με τα λύματα των πολεμικών πλοίων αναχωρούν προς άγνωστη κατεύθυνση... Εξάλλου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο Νομό Χανίων μεταφέρονται οδικώς συχνά κοντέινερ με τοξικά απόβλητα, τα οποία φορτώνονται σε πλοία".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τους υπουργούς: "Πού αποθέτονται τα λύματα των πολεμικών πλοίων που καταπλέουν στον όρμο της Σούδας και ποια μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται σχετικά; Ποια είναι τα μέτρα ασφαλείας, που λαμβάνονται κατά την οδική μεταφορά των κοντέινερ με τα τοξικά απόβλητα στο Νομό Χανίων και ποιος, τελικά, είναι ο προορισμός τους;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ