Τρίτη 1 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΤΡΥΠΑ" 1,2 ΤΡΙΣ. ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΑΛΙ
ο λαός τη "νύφη"

Πυρετός αντιλαϊκών σεναρίων αυτές τις μέρες στο υπουργείο Οικονομικών, με στόχο ο νέος κρατικός προϋπολογισμός να μην αποκλίνει σημαντικά από το πρόγραμμα "σύγκλισης"

Δεκάδες σενάρια, για νέα φοροεισπρακτικά μέτρα και σφαγιασμό των δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα, "τρέχουν" πυρετωδώς οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές του υπουργείου Οικονομικών τις μέρες αυτές. Βασικός στόχος των αρμόδιων παραγόντων είναι να κλείσουν την "τρύπα" του 1,2 περίπου τρισεκατομμυρίων δραχμών, που απαιτούνται για το 1997, ώστε ο νέος κρατικός προϋπολογισμός να μην αποκλίνει σημαντικά από το πρόγραμμα "σύγκλισης". Κοινός παρονομαστής όλων των σεναρίων αυτών είναι μια εισοδηματική πολιτική αρκετά κάτω από τις προβλέψεις, για την αύξηση του τιμαρίθμου, η μεγιστοποίηση των προσδοκώμενων εσόδων και ο παραπέρα σημαντικός σφαγιασμός των κοινωνικών δαπανών.

Σε ό,τι αφορά τα κρατικά έσοδα, αρμόδιοι παράγοντες εκφράζουν την άποψη ότι - παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης Σημίτη - χωρίς αυξήσεις στους υπάρχοντες φόρους και χωρίς νέους φόρους (ανεξάρτητα αν θα επιβληθούν σε κυβερνητικό επίπεδο ή σε επίπεδο νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, όπως είναι η ..."εκσυγχρονιστική" κατεύθυνση), δεν είναι δυνατή η κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού. Για τις δαπάνες σημειώνουν πως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η μηδενική αύξηση όλων των επιχορηγήσεων σε οργανισμούς υγείας, πρόνοιας, κοινωνικών ασφαλίσεων, ενώ - όπως λένε - σε καμιά περίπτωση δε θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα των υπουργείων, για αυξήσεις κονδυλίων μέχρι και 30%.


ΣΕΛ.  17

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ