Τρίτη 1 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ακουσε, αλλά σιώπησε...

Ο υπουργός Εργασίας άκουσε, δεν τοποθετήθηκε, όμως, πάνω στα προβλήματα που του τέθηκαν κατά τη συνάντησή του με τη ΓΣΕΕ

Στην ενημέρωση για τα προβλήματα των εργαζομένων από την ηγεσία της ΓΣΕΕ, αρκέστηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μ. Παπαϊωάννου,ο οποίος συναντήθηκε χτες με το προεδρείο της Συνομοσπονδίας, αλλά αρνήθηκε προς το παρόν να πάρει θέση στα ζητήματα που του τέθηκαν - προφορικά αλλά και με μορφή υπομνήματος - τουλάχιστον πριν τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Οταν ο υπουργός ρωτήθηκε, μετά τη συνάντηση από δημοσιογράφους, για το αίτημα των βιομηχάνων σχετικά με την κατάργηση του περιορισμού των ομαδικών απολύσεων, δήλωσε χαρακτηριστικά "δεν απαντώ σε καμιά άλλη ερώτηση"!

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χ. Πολυζωγόπουλος,δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι έχουν επιβαρυνθεί τα τελευταία δέκα χρόνια από την εφαρμογή των σταθεροποιητικών προγραμμάτων και εκτίμησε ότι "θα υπάρξει συνεργασία με το υπουργείο, τέτοια που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων των εργαζομένων"...

Ειδικότερα για τα "αιτήματα" του ΣΕΒ, δήλωσε ότι πρόκειται για "προτάσεις που αν γίνουν δεκτές, έρχονται να ανατρέψουν το σύνολο των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων. Είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες επιλογές. Αυτή η αντίθεσή μας θα εκφραστεί και με δυναμικές κινητοποιήσεις εάν επιμείνουν οι εργοδοτικές οργανώσεις σε τέτοιες προτάσεις ή θελήσουν μονομερώς να τις εφαρμόσουν". Ταυτόχρονα σημείωσε ότι "θα γίνουν διεργασίες στο εσωτερικό του συνδικαλιστικού κινήματος, προκειμένου να διαμορφωθεί αγωνιστικό μέτωπο ενάντια σε αυτές τις προτάσεις, ενάντια σε τέτοιες αντιλήψεις και πολιτικές".

Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Γ. Μαυρίκος,τόνισε μετά τη λήξη της συνάντησης: "Η σημερινή συνάντηση είχε την έννοια της ενημέρωσης του υπουργού Εργασίας από την πλευρά της ΓΣΕΕ και του προεδρείου της για τα προβλήματα που ιεραρχεί το συνδικαλιστικό κίνημα. Βάλαμε όλα τα βασικά ζητήματα. Της απασχόλησης, του ασφαλιστικού, των ιδιωτικοποιήσεων, τα ζητήματα που σχετίζονται με τη δημοκρατική φορολογική μεταρρύθμιση, των εργασιακών σχέσεων και τα απαράδεκτα αιτήματα του ΣΕΒ. Ο υπουργός σε τίποτα δεν απάντησε, το μόνο που είπε είναι πως ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων θα μελετήσει τις προτάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος. Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι δεν υπάρχει αυταπάτη σε κανέναν πως η πολιτική που θα εφαρμόσει το υπουργείο σήμερα θα είναι διαφορετική από αυτή που εφάρμοσαν οι προηγούμενοι υπουργοί της ίδιας κυβέρνησης. Θα κινηθεί σε αντιλαϊκή - αντεργατική κατεύθυνση και με αυτή την έννοια χρειάζεται το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, η ταξική λογική στο ίδιο το κίνημα, να συντονιστεί, να αντιδράσει, να επαγρυπνεί και να βρίσκεται σε επιφυλακή, επειδή οι μέρες που έρχονται είναι δύσκολες για την εργατική τάξη, τους άνεργους και τους συνταξιούχους".

Γ. Φ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ