Τρίτη 1 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι φοροφυγάδες

Η έκπληξη, που καμώθηκαν ορισμένοι πως τους κατέλαβε, όταν πριν λίγες μέρες "έσκασε" η υπόθεση της φοροδιαφυγής της εταιρίας ΒΡ, έσβησε μέσα σε λίγες ώρες και η υπόθεση σχεδόν ξεχάστηκε. Ηταν αρκετά ένα νεύμα του αρμόδιου υπουργού και μια ανακοίνωση της πολυεθνικής, που υποτίθεται πως έβαζαν τα πράγματα στη θέση τους, και ακολούθησε σιωπή.

Δεν είναι δα η ΒΡ κανένας ανώνυμος πλανόδιος πωλητής, που ξαφνικά γίνεται φίρμα και μπορεί να διασύρεται στα δελτία ειδήσεων, επειδή πούλησε την αξίας μερικών κατοστάρικων πραμάτειά του, χωρίς απόδειξη. Η ΒΡ, όπως και κάθε καλά οργανωμένη λογιστικά εταιρία - όπως αρέσκονται να λένε οι κυβερνήσεις, που γνωρίσαμε μέχρι σήμερα - δεν μπορεί να κάνει φοροδιαφυγή. Οταν, παρ' όλα αυτά, κάποιοι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών την ξεμπροστιάζουν, τότε... το λόγο έχουν τα δικαστήρια και η... λήθη.

Ετσι γίνεται πάντα, με τους... ευυπόληπτους πολίτες. Με όλον αυτό το συρφετό των μεγάλων επιχειρήσεων, που τα δισεκατομμύρια των σκανδαλωδών κινήτρων, τα συμπληρώνουν με άλλα τόσα κι άλλα τόσα από τη φοροδιαφυγή, τις υποτιμολογήσεις, τις υπερτιμολογήσεις και με κάθε λογής ανάλογα καμώματα, με τις ευλογίες των κυβερνώντων. Ετσι έγινε πριν λίγο καιρό με την MERCEDES BENZ και τη ΜΟΜΠΙΛ ΟΪΛ, έτσι έγινε με τη ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, την ΑΚΤΩΡ του Μπόμπολα, το ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ κλπ. Και η φοροδιαφυγή καλά κρατεί...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ