Πέμπτη 3 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΔΥΕΘ
Συμπαράσταση στην πάλη των λαών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

Τη νέα αιματηρή σφαγή δεκάδων Παλαιστινίων αγωνιστών από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις καταδίκασε χτες ο λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης, με τη μαζική συμμετοχή του στη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη.

Στη συγκέντρωση που έγινε το απόγευμα στο χώρο μπροστά από το Αγαλμα του Βενιζέλου μίλησε ο γραμματέας της ΕΔΥΕΘ Νίκος Ζώκας και κατήγγειλε την κυβέρνηση του Ισραήλ, που με την ουσιαστική στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ τσαλαπατά κάθε θετικό σημείο των έως τώρα συμφωνιών. Μαζικά οι πολίτες κατήγγειλαν το πραγματικό πρόσωπο της Νέας Τάξης, που οδηγεί σε σφαγές και ανακηρύσσει την τρομοκρατία σε επίσημη κρατική πολιτική, φωνάζοντας "Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, κάτω η Νέα Τάξη των Ιμπεριαλιστών", "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι".

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, που κατέληξε έξω από το Αμερικανικό Προξενείο. Εκεί θυροκόλλησαν το ψήφισμα διαμαρτυρίας της συγκέντρωσης, μέσα από το οποίο καταγγέλλεται και η ελληνική κυβέρνηση, γιατί γίνεται συνένοχη, έχοντας υπογράψει συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ και σχεδιάζοντας κοινά αεροπορικά γυμνάσια. Συμφωνίες τις οποίες εντάσσει στους στρατιωτικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ για πολιτικοστρατιωτικό έλεγχο των λαών της περιοχής.

Η μαζική διαμαρτυρία σφραγίστηκε με τα συνθήματα "Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν", "Ελλάδα, Κύπρος, Παλαιστίνη Αμερικάνος δε θα μείνει" και με την υπόσχεση πως θα δυναμώσουν την πάλη για να εδραιωθεί η ειρήνη, η φιλία και η συνεργασία μεταξύ των λαών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ