Πέμπτη 3 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Οι αγώνες φέρνουν αποτέλεσμα

Μετά την κινητοποίηση των εργαζομένων, το Διοικητικό Συμβούλιο της BMW αρνείται να εφαρμόσει τα μέτρα

ΒΟΝΝΗ.-

Η μαζική και πετυχημένη προχτεσινή κινητοποίηση των περίπου 150.000 εργαζομένων στην αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας έχει προκαλέσει ρήγμα στο μέτωπο των εργοδοτών, αναφορικά με την εφαρμογή του μέτρου της περικοπής των αποδοχών των εργαζομένων κατά 20% σε περίπτωση ασθενείας. Υστερα από την υπαναχώρηση της "Opel", της "Ford" και της "Siemens" να εφαρμόσουν "αυτόματα" τα μέτρα λιτότητας, ήρθε και η άρνηση του Διοικητικού Συμβουλίου της "BMW" να συμπράξει με αυτήν την τακτική.

Η προχτεσινή απεργία των εργαζομένων στα εργοστάσια της "Mercedes - Benz", της "Opel" και της "Ford" είχε ως αποτέλεσμα το κόστος της απώλειας μιας μέρας να ξεπερνάει το όφελος ενός χρόνου από τη μείωση του κόστους διά της περικοπής των αποδοχών σε περίπτωση ασθενείας.

Πάντως, σε ενημέρωση που έγινε χτες στη Βόννη από εκπροσώπους των συνδικαλιστών τονίστηκε ότι δεν είναι μόνο η "υλική πλευρά" του μέτρου αυτού που οδήγησε τα συνδικάτα στην αποφασιστική αντιπαράθεση, αλλά η "πραξικοπηματική" πρακτική των εργοδοτών.

"Αν την αφήσουμε να περάσει, δε θα μείνει τίποτα όρθιο", δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της "IG - Metall", Βάλτερ Ρίστερ και πρόβλεψε ότι έτσι και αλλιώς θα υπάρξει ένα "καυτό φθινόπωρο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ