Πέμπτη 3 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΡΟΥ
Συντριβή "Μπόινγκ 757" με 70 αγνοούμενους

ΛΙΜΑ.-

Αμυδρές διαφαίνονται οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων από τη συντριβή του αεροσκάφους "Μπόινγκ 757" των περουβιανών αερογραμμών χτες τα ξημερώματα στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 70 άτομα, είχε απογειωθεί στις 9.00 το πρωί από το αεροδρόμιο της Λίμα, με προορισμό την πρωτεύουσα της Χιλής, Σαντιάγο, και στη συνέχεια το Μαϊάμι.

Νωρίς το απόγευμα εντοπίστηκε η άτρακτος του αεροσκάφους κομμένη στα δυο. Επλεε στην επιφάνεια της θάλασσας 65 χλμ νότια των περουβιανών ακτών. Παρά τις πολύωρες έρευνες των σωστικών συνεργείων δε βρέθηκαν ίχνη επιζώντων. Το έργο των συνεργείων διάσωσης δυσχεραίνεται από την ομίχλη, το κρύο και τις δυσχερείς τοπικές καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των περουβιανών αερογραμμών, ο πιλότος του "Μπόινγκ 757" ανέφερε τεχνικά προβλήματα σχεδόν πέντε λεπτά μετά την απογείωση του αεροσκάφους. Ενημερώνοντας τον πύργο ελέγχου ζήτησε άδεια για να επιστρέψει στο αεροδρόμιο, όμως, ελάχιστα λεπτά μετά, το αεροσκάφος χάθηκε μυστηριωδώς από τα ραντάρ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ