Πέμπτη 3 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Κατανόηση" ζητά από τους μισθωτούς ο Γ. Παπαντωνίου

Συνάντηση χτες με αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ. Η σκληρή λιτότητα και το χτύπημα του ασφαλιστικού στις προτεραιότητες της κυβέρνησης

Την "κατανόηση" των εργαζομένων τουλάχιστον για τα δυο επόμενα χρόνια (!) ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Παπαντωνίου,κατά τη χτεσινή συνάντησή του με αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ.Η "κατανόηση" αφορά - σύμφωνα με τις τοποθετήσεις του υπουργού - κατά κύριο λόγο την εισοδηματική πολιτική,όπου ζήτησε να μην υπάρξουν "μεγάλες διεκδικήσεις", επικαλούμενος τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, τους στόχους του προγράμματος "σύγκλισης" κλπ.

Εκτός από το σαφές μήνυμα λιτότητας, ο Γ. Παπαντωνίου έκανε για μια ακόμα φορά καθαρές τις προθέσεις της κυβέρνησης να χτυπήσει και στο μέτωπο της κοινωνικής ασφάλισης.Σύμφωνα με τον υπουργό, το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης, έτσι όπως είναι σήμερα, αντέχει μέχρι το 2000 και επομένως θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα που θα "εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητά του"...

Κατά τα άλλα ο Γ. Παπαντωνίου υποσχέθηκε "διάλογο", είπε ότι δε θα επιβαρυνθούν άλλο με νέες φορολογίες οι εργαζόμενοι, ενώ σε ό,τι αφορά τις κοινωνικές δαπάνες ισχυρίστηκε ότι φέτος θα δοθεί προτεραιότητα στο θέμα της παιδείας.

Από τη μεριά της η αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ επέδωσε στον υπουργό το υπόμνημα που πριν δυο μέρες επέδωσε και στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και στο οποίο παρουσιάζονται οι προτεραιότητες της οργάνωσης γύρω από τα προβλήματα των εργαζομένων.

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Χ. Πολυζωγόπουλος,σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση επανέλαβε ότι "υπάρχει ανάγκη αναδιανομής του εισοδήματος σε όφελος των εργαζομένων, που επί μία δεκαετία τώρα, μέσα από τα σταθεροποιητικά προγράμματα, έχουν χάσει μεγάλο τμήμα του εισοδήματός τους", ενώ χαρακτήρισε τις θέσεις του ΣΕΒ, θέσεις που αποσκοπούν στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.

Ο Χ. Κατσιώτης,μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και στέλεχος της ΕΣΑΚ, δήλωσε: "Θα ήθελα να σημειώσω ότι το στίγμα της συνάντησης αυτής το δίνει το "αίτημα" του υπουργού για "κατανόηση" τα δυο επόμενα χρόνια, κάτι που πιστεύω ότι δείχνει πια πολιτική σκοπεύει να ακολουθήσει η κυβέρνηση, τόσο σε ό,τι αφορά το εισοδηματικό σκέλος, όσο και σε ό,τι αφορά γενικότερα τις κοινωνικές δαπάνες. Αυτό θα πρέπει να το πάρει υπόψη της η ΓΣΕΕ, ώστε να υπάρξει η ανάλογη πίεση, με στόχο την περιφρούρηση των κατακτήσεων των εργαζομένων και την προώθηση των αιτημάτων που περιλαμβάνονται στο υπόμνημά μας προς την κυβέρνηση και που αναφέρονται στο εισόδημα των εργαζομένων, στις εργασιακές σχέσεις, στη φορολογία, στις κοινωνικές δαπάνες, στις συντάξεις κλπ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ