Σάββατο 5 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
"Στερούνται σοβαρότητας" τα αιτήματα των ναυτεργατών!

Την απαράδεκτη στάση του Σ. Σουμάκη κατά την πρώτη συνάντηση που είχε μαζί του, καταγγέλλει η Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού

"Απαράδεκτα" και "ότι στερούνται σοβαρότητας" (! ) θεώρησε τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού,ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Σ. Σουμάκης,κατά τη διάρκεια χτεσινής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της ΠΕΜΕΝ!

Στη χτεσινή συνάντηση η διοίκηση της ΠΕΜΕΝ ανέπτυξε στον υπουργό και στον γενικό γραμματέα του ΥΕΝ, Δ. Μανό,τα βασικά αιτήματα της Ενωσης και του ναυτεργατικού κόσμου, τα οποία αναφέρονται στην απασχόληση των Ελλήνων ναυτεργατών, στην κοινωνική ασφάλιση, στην υπεράσπιση των όρων αμοιβής και των συνθηκών εργασίας.Κατατέθηκε, επίσης, πλήρης φάκελος με τα αιτήματα και τις συγκεκριμένες προτάσεις για την υλοποίησή τους. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΕΜΕΝ, μετά τη συνάντηση, σημειώνει ότι στην ερώτηση του προεδρείου της ΠΕΜΕΝ: "πού συμπίπτουμε κύριε υπουργέ με βάση το πολιτικό πρόγραμμα του κόμματος που ασκεί κυβερνητική εξουσία στο χώρο της ναυτιλίας και τις προτάσεις που σας αναπτύξαμε; ", η απάντηση του υπουργού ήταν ότι θα μελετήσει για να απαντήσει...

Τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση ότι ο Σ. Σουμάκης θεώρησε τον κανονισμό 3577/92 για τη σταδιακή άρση του καμποτάζ, επιτυχία (! ) για τους Ελληνες και κοινοτικούς ναυτεργάτες, σε αντίθεση με όλους τους άλλους φορείς που θεωρούν ότι αφελληνίζεται η ναυτιλία στις εσωτερικές θαλάσσιες μεταφορές! Απαγόρευσε,επίσης, κάθε συζήτηση κατά τρόπο απαράδεκτο για την ανάγκη δημιουργίας Εθνικού Οργανισμού Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

"Απέρριψε κάθε συζήτηση - τονίζεται - για την ανάγκη προστασίας της ελληνικής ναυτιλίας στις εσωτερικές θαλάσσιες μεταφορές και τη χαρακτήρισε ότι στερείται σοβαρότητας. Σύντομα οι μηχανικοί, οι ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται με τη ναυτιλία θα του απαντήσουν ποιος στερείται σοβαρότητας ". Επίσης στην ανακοίνωσή της η ΠΕΜΕΝ αναφέρει ότι σε ερώτηση εάν εφαρμόζεται η νομοθεσία σχετικά με τις οργανικές συνθέσεις και τη λειτουργία του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας,την πάταξη της μεσιτείας και του δουλεμπορίου για την απορρόφηση των ανέργων, ο υπουργός απάντησε ότι κατά τη γνώμη του πιστεύει ότι πρέπει να εφαρμόζεται... "Το ερώτημα για το ποιος θα εφαρμόσει το νόμο παραμένει αναπάντητο", σημειώνει η ΠΕΜΕΝ.

"Ο υπουργός Σ. Σουμάκης - υπογραμμίζεται τέλος στην ανακοίνωση - από την πρώτη συνάντηση με την ΠΕΜΕΝ υπογράμμισε με τη στάση του και τις απαντήσεις που έδωσε, ότι θα συνεχισθεί η μέχρι σήμερα ναυτιλιακή πολιτική της προτασεολογίας από τις ναυτεργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, "της μελέτης" κλπ., ενώ θα εκτελούνται οι εντολές των εφοπλιστών και της ΕΕ. Οι μηχανικοί, οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι επιβάλλεται εκ των πραγμάτων αν θέλουν να αναχαιτίσουν την αντιλαϊκή λαίλαπα, να συμπτύξουν αγωνιστικό μέτωπο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Ο αγώνας θα δώσει διέξοδο στα αδιέξοδα της αντιλαϊκής πολιτικής που ζούμε ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ