Σάββατο 5 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Απόκρουση της αντεργατικής πολιτικής

Την έντονη ανησυχία της για τις τελευταίες εξελίξεις σε μεγάλα εργοστάσια της Πάτρας, εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ,τονίζοντας τον κίνδυνο να μεγαλώσει και άλλο η ήδη τεράστια στρατιά των ανέργων.

"Γίνεται πλέον φανερό - τονίζεται στην ανακοίνωση - ότι οι βιομήχανοι, προχωρούν σε διαθεσιμότητες, απολύσεις, ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, με στόχο τη μεγιστοποίηση των υπερκερδών τους και την ελαχιστοποίηση του κόστους εργασίας. Ο εκσυγχρονισμός - συνεχίζει - η ανταγωνιστικότητα και η "νέα εποχή" φέρνουν έξαρση της εκμετάλλευσης, φούντωμα της ανεργίας και καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων".

Η ΝΕ υπογραμμίζει ότι "μπροστά στην καταιγιστική επίθεση της κυβέρνησης και των βιομηχάνων, αναδεικνύεται η ανάγκη της συντονισμένης πάλης της εργατικής τάξης, πρώτα και κύρια των εργοστασιακών εργατών, για: Την απόκρουση της αντεργατικής πολιτικής, την ανατροπή των αρνητικών συσχετισμών σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο και τη δημιουργία μετώπου για μια άλλη αντιμονοπωλιακή πολιτική παραγωγικής ανασυγκρότησης της πόλης και της περιοχής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ