Σάββατο 5 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αποδίδει ο αγώνας για την Κυριακή - αργία

Μετά από παρεμβάσεις του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, ανακλήθηκε άδεια για τη λειτουργία δισκάδικου την Κυριακή και υπήρξε δέσμευση ότι δε θα δοθούν άλλες άδειες

Αποτελέσματα καταγράφει η προσπάθεια του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για την προστασία της αργίας της Κυριακής, αφού χτες ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας για την Κυριακή από το δισκάδικο "Virgin",μετά από παρεμβάσεις του Συλλόγου στο υπουργείο Εργασίας, στη Νομαρχία και στον ΕΟΤ. Εκτός αυτού, ο Σύλλογος απέσπασε τις δεσμεύσεις των αρμοδίων ότι δε θα χορηγηθεί καμία άλλη άδεια,καθώς επίσης και ότι μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, θα δοθεί προτεραιότητα στην έναρξη του διαλόγου μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για το ζήτημα του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος χαρακτηρίζει θετική την έκβαση τόσο του συγκεκριμένου προβλήματος, όσο και του προβλήματος που είχε προκύψει στο "Μινιόν",που υποχώρησε από την απόφασή του να παρατείνει έως τις 7 το βράδυ το ωράριο του Σαββάτου, μετά την άμεση αντίδραση του επιχειρησιακού Σωματείου το οποίο εξήγγειλε δύο 24ωρες κινητοποιήσεις.

Ωστόσο, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων προειδοποιεί ότι αν το "Virgin" επιχειρήσει να λειτουργήσει την Κυριακή, θα το εμποδίσει με κάθε τρόπο και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο, την Κυριακή στις 11 το πρωί να συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση και να βρίσκονται σε επαγρύπνηση. "Με το ωράριο και τις εργασιακές σχέσεις δεν έχουμε τελειώσει και η αργία της Κυριακής δεν κατοχυρώνεται με πολιτικές δεσμεύσεις", τονίζει. Τέλος, καλεί όλους τους μικρομεσαίους εμπόρους να συστρατευτούν στον αγώνα τους για την περιφρούρηση των κεκτημένων των εργαζόμενων, το χτύπημα των οποίων ωφελεί αποκλειστικά και μόνο τους μεγαλεμπόρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ