Σάββατο 5 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εκτός από τον ΣΕΒ, υπάρχουν και οι μισθωτοί

Απλή υπενθύμιση... προς τον πρωθυπουργό από το ΕΚ Λευκάδας

Την απλή υπενθύμιση ότι εκτός από τον ΣΕΒ και τους βιομηχάνους, οι οποίοι ζητάνε όλο και περισσότερα και τα παίρνουν, υπάρχουν και οι εργαζόμενοι, που εδώ και δέκα χρόνια περιμένουν τις "καλύτερες μέρες" χωρίς να τις βλέπουν, κάνει στον πρωθυπουργό - με υπόμνημά τους - το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας.

"Σας λέμε - τονίζεται στην ανακοίνωση - ότι πρέπει να δείτε και τα μεγάλα προβλήματα των εργαζόμενων, των ανέργων και των χαμηλοσυνταξιούχων. Πιστεύουμε ότι το 35ωρο πρέπει να είναι το πρώτο μέτρο για τη μείωση της ανεργίας και η κατώτερη σύνταξη να πάει στα 20 ημερομίσθια. Να υπάρχει δίκαιο φορολογικό σύστημα, που θα πληρώνει ο καθένας σύμφωνα με το τι εισπράττει. Πρέπει να ανατραπεί η σχέση άμεσων και έμμεσων φόρων... ".

Οι εργαζόμενοι - επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - πρόσφεραν και προσφέρουν για την ανόρθωση της οικονομίας της χώρας μας, δεν αντέχουν άλλο όμως την πολιτική της λιτότητας. Η ανακοίνωση του ΕΚΛ καταλήγει προειδοποιώντας τον πρωθυπουργό πως "η λαϊκή οργή και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα είναι μεγάλες, αν επιχειρηθεί να μας φορτωθούν και άλλα βάρη. Θα μας βρείτε αντίθετους σε μία τέτοια επιλογή σας, με αγωνιστικές κινητοποιήσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ