Σάββατο 5 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΙΣΠΑΝΙΚΟ"
Εκβιάζει για μείωση ωρών και αποδοχών

Σε διαθεσιμότητα έθεσε η βιομηχανία κατεργασίας δέρματος "Ισπανικό",στην Πάτρα, τέσσερις εργαζόμενους, ανάμεσα στους οποίους και δυο συνδικαλιστές, προκειμένου να πιέσει τους 75 εργαζόμενους να αποδεχτούν το 7ωρο με ταυτόχρονη μείωση των αποδοχών. Με τετράωρες στάσεις εργασίας απαντούν οι εργαζόμενοι.

Με το πρόσχημα των οικονομικών δυσκολιών και της γενικότερης ύφεσης στην αγορά, η εταιρία κάλεσε τη διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου και πρότεινε σαν "λύση" να μειωθούν οι ώρες εργασίας σε εφτά και ανάλογα να μειωθούν και οι αποδοχές!Το σωματείο αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Η εταιρία επανήλθε με νέα πρόταση, με την οποία ζητούσε να τεθούν σε διαθεσιμότητα όλοι οι εργαζόμενοι, μέχρι - όπως είπαν - να ξεπεραστεί η αναδουλιά. Και η νέα πρόταση απορρίφθηκε.

Την περασμένη βδομάδα, ωστόσο, η εταιρία έθεσε σε διαθεσιμότητα για ένα μήνα τέσσερις εργαζόμενους, ανάμεσα στους οποίους τον γραμματέα και ένα μέλος του ΔΣ του σωματείου.

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε δυο τετράωρες στάσεις εργασίας την περασμένη Τετάρτη και χτες, ενώ τη Δευτέρα έχει καθοριστεί τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας Πάτρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ