Τετάρτη 9 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΚΝΕ
Μεθοδευμένη επιχείρηση εκφοβισμού

Μεθοδευμένη επιχείρηση εκφοβισμού ενάντια σε όσους αγωνίζονται, σημειώνει ότι κρύβεται πίσω από τη δικαστική δίωξη του στελέχους της ΚΝΕ Νίκου Χριστάνη, το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο του 6ου Νυχτερινού ΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Το μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ δικάζεται την Παρασκευή 11 του μήνα με την κατηγορία της "διατάραξης οικιακής ειρήνης", κατηγορία που αφορά στη συμμετοχή του ως προέδρου του 15μελούς του ίδιου σχολείου στις μαθητικές κινητοποιήσεις της περιόδου '92 - '93 και πρόβαλαν την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης ενάντια στο τότε νομοσχέδιο για τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ).

Με ανακοίνωσή του το 15μελές ΜΣ του 6ου Νυχτερινού ΤΕΛ επισημαίνει ότι ανοίγει ο επικίνδυνος δρόμος της απαγόρευσης των δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με πολύχρονους αγώνες και δηλώνει πως οι μαθητές δε θα ανεχθούν αυτή την προσπάθεια εκφοβισμού και ποινικοποίησης των αγώνων τους, δε θα δεχτούν να διώκονται ποινικά σαν κοινοί εγκληματίες οι πρωτοπόροι συμμαθητές τους. Τέλος καλούν τους νέους εργαζόμενους, κάθε νέο άνθρωπο που αγωνιά για ένα καλύτερο μέλλον, να αντισταθεί σ' αυτές τις επιλογές και να δώσει απάντηση στις εισαγγελικές ποινικές διώξεις μέσα από τις νέες μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα 'ρθουν.

ΚΟΘ του ΚΚΕ: Ανήκουν σε άλλες εποχές

"Οι ποινικές διώξεις προοδευτικών νέων για τη συμμετοχή τους σε διεκδικήσεις και αγώνες για το δικαίωμά τους στη μόρφωση ανήκουν σε άλλες εποχές. Ο λαός και η νεολαία της πόλης μας δε θα ανεχθεί με το μανδύα του εκσυγχρονισμού να ποινικοποιηθούν οι αγώνες της νεολαίας, να γίνου εφιάλτες τα όνειρα για μια καλύτερη ζωή". Τα παραπάνω αναφέρονται στην ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης, με την οποία καταγγέλλει στο λαό της Θεσσαλονίκης τη δικαστική δίωξη του Ν. Χριστάνη που παράλληλα είναι και μέλος της ΝΕ της ΚΟΘ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση σημειώνεται: "Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και όσοι συναινούν στο μονόδρομο του Μάαστριχτ έχουν την ευθύνη, γιατί από τη μία με την πολιτική της υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης της δημόσιας δωρεάν Παιδείας γεννούν προβλήματα και αδιέξοδα που είναι οι πραγματικές αιτίες των μαθητικών κινητοποιήσεων και από την άλλη με την αντιδημοκρατική λογική του "υποκινητή" ψάχνει για εξιλαστήρια θύματα.

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ καλεί τους γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές να δυναμώσουν το μέτωπο παιδείας που θα αντιστρατεύεται τα μέτρα συντηρητικής αναδιάρθρωσης της εκπαίδευσης, θ' ανοίγει δρόμο για ριζικές αλλαγές για τη δημόσια δωρεάν Παιδεία στην υπηρεσία του λαού. Για να ανατραπούν οι προσπάθειες εκφοβισμού και τρομοκράτησης των μαθητών μέσα από ποινικές διώξεις και παρατάσεις σχολικού έτους".

Επιχείρηση τρομοκράτησης και στις Σέρρες

Αλλη μια προσπάθεια φίμωσης κάθε φωνής που αντιστέκεται, βρίσκεται σε εξέλιξη στις Σέρρες. Δύο μέλη της ΚΝΕ παραπέμφθηκαν σε δίκη με την κατηγορία της "παράνομης αφισοκόλλησης", πρόκειται για το μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ Σάκη Πίσιο και τον Χρήστο Ιωσηφίδη. Με ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Σερρών της ΚΝΕ καταγγέλλει πως πίσω από αυτή την παραπομπή βρίσκεται η προσπάθεια ποινικοποίησης και του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, συνολικά το χτύπημα κάθε νεανικής αντίστασης και αγώνα. "Δε θα ανεχτούμε την προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης μας. Η απάντηση μας βρίσκεται στη συνέχιση του αγώνα μας μαζί με τη νεολαία για τα δικαιώματά της στη μόρφωση, τη δουλιά και τον πολιτισμό, για μια νέα κοινωνία, το σοσιαλισμό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ