Τετάρτη 9 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
"Και μαζί και μόνοι"...

Σήμερα συναντιέται ο Μ. Εβερτ με τον Γ. Σουφλιά. Συνεχίζουν τις επαφές οι "τρεις"

Σήμερα τελικά θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση Εβερτ - Σουφλιά, προκειμένου να συζητηθεί ο ρόλος που θα κληθεί να αναλάβει ο δεύτερος στα ηγετικά όργανα του κόμματος. Η συνάντηση, που ήταν προγραμματισμένη για χτες, αναβλήθηκε τελικά, με την επίσημη δικαιολογία ότι την ώρα που θα γινόταν αυτή πραγματοποιούνταν η δεύτερη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή προέδρου του Σώματος. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο Μ. Εβερτ θα προτείνει στον Γ. Σουφλιά να συνεχίσει να συμμετέχει στο Πολιτικό Συμβούλιο, επιδιώκοντας έτσι να διασπάσει το μέτωπο των τριών. Πάντως όλες οι ενδείξεις έδειχναν μέχρι χτες ότι ο ηττημένος της αναμέτρησης δε θα δεχτεί συμμετοχή στο Πολιτικό Συμβούλιο και θα επιδιώξει μέσω της κίνησης των τριών να κατοχυρώσει μία αυτόνομη πολιτική πορεία, που σκοπό θα έχει την επαναδιεκδίκηση της ηγεσίας στο συνέδριο του Απρίλη.

Οπως υπογράμμιζαν χτες στελέχη της κίνησης των τριών, η πρωτοβουλία αυτή θα συνεχιστεί καθώς διαμορφώνεται μία "συναντίληψη" πάνω στην πορεία του κόμματος, που πιθανότατα θα οδηγήσει σε κοινή εμφάνιση στο συνέδριο.

Πάντως μία εικόνα για το πώς θα πορευτεί το κόμμα από δω και πέρα δόθηκε χτες με αφορμή την - με τη δεύτερη ψηφοφορία - εκλογή του Απ. Κακλαμάνη στη θέση του προέδρου της Βουλής. Για το θέμα έκαναν ξεχωριστές δηλώσεις και ο Μ. Εβερτ και ο Γ. Σουφλιάς και ο Κ. Μητσοτάκης, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την ύπαρξη παράλληλων κέντρων μέσα στο κόμμα. Στους κύκλους των βουλευτών της ΝΔ χτες συζητιόταν έντονα η προχτεσινή θέση του Μ. Εβερτ ότι δεν είναι μεταβατικός και οι περισσότεροι εκτιμούσαν ότι αποδέκτης της ήταν ο Κ. Καραμανλής, που παρ' όλη τη στήριξη που έδωσε στον πρόεδρο της ΝΔ στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση, φρόντισε δύο μέρες μετά να ανακοινώσει τη δική του πρόθεση να διεκδικήσει την ηγεσία στο συνέδριο του Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ